Реклама / Ads
0| 4338 |05.04.2016 НОВИНИ

Ст. Мирчев: Десницата запълва времето си с вадене на скелети от гардероба

.
Стоян Мирчев
„Време е да спрем да разделяме нацията. Искаме историята да бъде оценена правилно“. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Стоян Мирчев по повод внесения законопроект за обявяване на авторитарните режими в периода 1923-1926 и 1934 - 1944 г. за престъпни. Според него, когато нещо ще се обявява за престъпно, е важно да се разгледа целият период.
 

В Испания, където е имало много кървави периоди на гражданска война, хората с различно виждане са участвали в нацистките режими и после в комунистическите, направиха общ паметник – на едните жертви и на другите“, допълни той.

 

„Най-страшното е, че десницата в момента в България, която е в парламента, няма сили за никакви реформи, като изключим напълно деформиращата реформа в образованието, и запълва политическото време с вадене на някакви скелети от гардероба“, коментира народният представител. Той посочи, че има грешки, които са направени, особено в първите години след 44-та година и тях никой не ги отрича, но е важно да се гледа цялата история. „Има и много позитиви, които са се случили за държавата, но това никой не го гледа“, подчерта Мирчев.

 

Според него, чрез псевдореформаторите в българския парламент, нацията е разделяна на комунисти и антикомунисти. Депутатът от левицата посочи партията на Александър Цанков за фашистка, като направи паралел с днес: „Той става вътрешна опозиция и това много ми напомня за сегашните обстоятелства в Реформаторския блок. Когато се атакува един режим, както го правят десните, освен, че се разделя нацията, това е и събуждане на фашизма“, категоричен е Мирчев. Според него има достатъчно документи, които говорят за изтреблението преди 44-та година на хора, които просто са изповядвали комунистическата идеология.

 

Мирчев е на мнение, че народни представители, които са били в СДС, ОДС, а сега в ГЕРБ, вкарват безумни закони – който има тениска с надпис СССР да бъде глобяван от 200 лв. до 500 лв. или понеже не може един паметник да бъде разрушен, до него да има надпис, че е построен по времето на комунизма. „Тези хора вкарват неща в дневния ред, които не засягат и не решават ежедневните проблеми на гражданите. Време е да се разгледат всички режими след Освобождението на България, да се сложи една точка и да се продължи напред“, предложи народният представител.

 

Мирчев е категоричен, че точно тези псевдодемократи, които са разграбили държавата, искат да заличат историческата памет на нацията, за да изтрият и спомените за това, което са направили те самите. „Вместо да говорим да слагаме табелки на паметници, нека да сложим паметници на местата на всички заводи, които унищожи Иван Костов“, предложи той и даде пример за надпис: „Тук имаше завод, който докарваше еди-каква си печалба на държавата“. „По времето на Костов са разрушени 3600 предприятия“, каза още Стоян Мирчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5266 |21.10.2015 Проф. Мирчев: Архитект Диков е виновен за хаоса в София . 4| 5643 |30.09.2015 Ст. Мирчев: Образованието е застрашено и след 5 г. ще колабира . 11| 4659 |12.09.2015 Мирчев: Наглец като Кадиев ще мобилизира БСП . 4| 4544 |10.09.2015 Стоян Мирчев: Управляващите ни връщат в 19-ти век с образованието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads