Реклама / Ads
13| 7235 |29.09.2023 НОВИНИ

Мирослава Петрова, ПП-ДБ: Въпросът с въглищарите е "златна мина за манипулация"

.
Живеем в динамична държава. Часовникът на ПВУ цъка. Териториалните планове трябва да бъдат предадени утре. Иначе ще загубим около 4 млрд. Те не отнемат бита на хората, а напротив - гарантират го в тези региони, но по един съвременен, екосъобразен начин. 
 

Това коментира в предаването "Денят с В. Дремджиев" депутатът от ПП-ДБ Мирослава Петрова. 


Коментарът й идва на фона на напрежение около териториалните планове, с които да се гарантират средства за регионите, в които ще бъдат закрити въглищните централи. Плановете показват за какво ще бъдат отделени парите, така че най-силно засегнатите региони да се справят след затварянето на въглищните мини и прилежащите тецове. Днес ключови пътища в страната бяха блокирани часове наред от недоволните миньори. Темата създаде и напрежение в Народното събрание. 


Според Петрова става дума за "златна мина за манипулация", а начело на протестите могат да се видят партийни лидери и водачи на листи. 


Депутатката коментира и предложението на ПП, ГЕРБ и ДПС да се забрани строителството в непосредствена близост до защитените морски плажове. Идеята е да се забрани всякакъв вид строителство на 500 м от границите на защитените плажове Иракли, Кара дере и Корал. 


"Законът за устройството на Черноморското крайбрежие е тежък и има нужда от сериозен преглед. В по-голямата си степен сме свидетели на грозни картини. Необходима е тежка защита на цялата първа линия, която обаче да е съразмерна и конституционно съобразна. Заявката ни е за тежка защита на първите 100 м. Имаме три природосъобразни плажа, без концесия, на които не се извършва търговска дейност. Те имат специален статут. Законопроектът изглежда така - в 500-те метра зад плажовете за природосъобразните плажове да бъде изцяло спряно бъдещо строителство. Следващата стъпка ще е защита на цялата първа линия", обясни Петрова. 


Тя заяви, че в обхвата няма да попаднат само тези три плажа, но за да може да се случи това, тепърва предложенията трябва да бъдат разписани, обосновани и предложени. Това би се случило на следващ етап.

 

Тя заяви още, че "сглобката" е стабилна. 


"Абсолютно не е скучно и е ужасно динамично. Наяве много бързо излизат всякакви процеси, които иначе биха били скрити. Смятам, че това е по-скоро гаранция за стабилност", обясни още Петрова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4641 |29.09.2023 Приеха Закона за ВЕИ в парламента . 1| 4537 |29.09.2023 „Велт“: Германия вече ясно подкрепя България за Шенген . 12| 5385 |29.09.2023 Политик трябва да е начело на София, а не новобранец, сетил се преди дни, смята Вили Лилков . 2| 4435 |29.09.2023 ЦСКА с важна стъпка към разрешителното за реконструкция на стадиона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads