Реклама / Ads
12| 12918 |05.09.2020 ИНТЕРВЮ

Митко Трайков пред Фрог: Заплашиха ме, но няма да се откажа

.
Митко Трайков
Досега не съм обръщал внимание на заплахите, които са отправяли към мен. Тази е може би първата по-сериозна. Човек се замисля, когато му звъннат посред нощ и му кажат нещо такова. Подал съм сигнал до полицията. Не очаквам обаче тя да си свърши работата. Органите на реда са на страната на властта. Това наблюдаваме през последните 10 години. Не вярвам да се е променило нещо изведнъж.
 

Това заяви в интервю за FrogNews Митко Трайков - старозагорецът, който снощи е бил заплашен от анонимен мъж по телефона.

 

Ето и цялото интервю:

 

Господин Трайков, разкажете ни какво се случи снощи?

 

В 00:33 ч. телефонът ми позвъня. Аз спях и съпругата ми вдигна. Мъжът се представи като Иван Терзиев от Левски. Каза, че е крайно време да се откажем от протестите, защото имал информация, че нещо лошо щяло да ми се случи - фирма съм имал, семейство... "Приятелски съвет". Номерът беше немски.

 

Пуснахте ли сигнал до полицията и очаквате ли органите на реда да реагират?

 

Да, сутринта подадохме сигнал, но не очаквам полицията да си свърши работата. Държавните органи смятам, че са на страната на властта. 10 години го наблюдаваме това. Не вярвам нещо да се е променило изведнъж.

 

А това първата подобна заплаха ли е?

 

Може да се каже, че това е първата по-сериозна заплаха. На другите не съм обръщал чак такова внимание. Те бяха по Facebook. Мислихме, че са някакви тролове. Те постоянно намекват... Човек обаче се замисля, като му звъннат посред нощ и му кажат нещо такова.

 

Вие имате свой собствен бизнес - автошкола. Как реагирахте на скандалите с фирмата "Хиполенд" отпреди няколко дни?

 

Преминал съм през същия този валяк и знам какво е. Искали са да ми съсипят бизнеса - мафията, държавните институции. Аз съм един от първите частници в държавата. Още от времето на Тодор Живков бях против продажбата на шофьорски книжки. И досега държа на това.

 

Откакто ГЕРБ дойдоха на власт всичко стана организирано и масово. Тези камери ги сложиха, за да канализират корупцията, не за да я спрат. Принудиха 99% от колегите да си плащат данък "Спокойствие". На едната ми ръка се броят хората, които останаха да се борят.

 

Беше 2008 или 2009 година, когато върху мен стовариха всички институции. Оцелях благодарение на клиентите си, които водиха нови клиенти.

 

Вие сте едно от лицата на протестите в Стара Загора. Как гледате на поведението на Борисов като гражданин?

 

Той се мисли за безнаказан и безсмъртен. Тика държавата към гражданска война. Поведението му усложнява значително неговото положение, след като падне от власт. Допреди месец-два може би имаше шанс и щеше да му се размине по-леко. Сега обаче дори българският съд няма да му прости.

 

Ще има възмездие - за него, партията му и всички около него. Няма да се откажем.

 

А как гледате на предложението за поправки в Конституцията?

 

Наистина има нужда от такива. Но те не трябва да бъдат направени от ГЕРБ и управляващата класа. И аз като младите хора смятам, че трябват нови лица, нови политици. Всички стари муцуни трябва да отидат в миналото.

 

Интервю на Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 36142 |05.09.2020 Методи Андреев пред Фрог: Говори се, че депутати до Борисов са организирали провокациите на протеста . 9| 7147 |03.09.2020 Българите в Бостън пред Фрог: Дерзайте, ние сме с вас! Заедно сме в мечтите си каква трябва да бъде България . 26| 11918 |20.08.2020 Камелия Кучер пред Фрог: Протестите закъсняха. Много отдавна трябваше да протестираме за много неща . 15| 12975 |18.08.2020 Ген. Валери Григоров пред Фрог: МВР извършва престъпление, като се оттегли от охраната на протеста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads