Реклама / Ads
96| 20370 |28.01.2014 НОВИНИ

Моника Станишева връща пари на Европейския парламент

.
В писмо до Европейския парламент управителят на "Актив груп" ЕООД Моника Станишева информира институцията, че прекратява изпълнението на проекта "Как разбираме Европейския парламент" и връща инвестираните до този момент средства в него.
 

Ето го и целия текст на писмото на Моника Станишева, управител на „Актив груп" ЕООД:

" Уважаеми колеги,
През изминалата седмица агенция „Актив груп“ ЕООД изпрати писмо до Европейския парламент, с което уведомява институцията, че прекратява изпълнението на проекта „Как разбираме Европейския парламент”. Всички инвестирани до момента средства в проекта са собствени на агенцията. Полученият аванс в размер на 29 679.93 евро ще бъде възстановен.

Агенция „Актив груп“ ЕООД сключи този договор след участие в открита конкурсна процедура, обявена на страницата на Европейския парламент и беше одобрена да подпише рамково споразумение за партньорство с престижната институция през 2012 г.

Това е категорично признание за професионализма на екипа ни и за качествата на представения проект.В последните месеци обаче, сме свидетели на поредица от опити, той да бъде натоварен с необосновани и злонамерени обвинения, да бъде употребен безпринципно и спекулативно в политически противоборства. Като агенция, която гради своята професионална репутация повече от 12 години, за нас е невъзможно да поставим под риск смисъла и целите на този проект. Дейностите, заложени в него имат за цел да изграждат доверие, а не да служат за храна на нездрави политически интереси.

Този проект вече предизвика интерес в българските медии и отговора на г-жа Marjory van der Broeke, началник на прес отдела на ГД „Комуникации” на Европейския парламент, изпратен до тях беше достатъчно красноречив – проектът е разгледан и одобрен от независима комисия за оценка, съставена от 6 члена от различни служби на Европейския парламент. Нашето предложение е отговорило на всички критерии за подбор и е класирано като едно от най-добрите.

Независимо, че има ясно опровержение от страна на Европейския парламент на всички безпочвени твърдения, спекулациите по темата не спират. Нещо повече – стигат до степен да се поставят под съмнение дори утвърдени и прозрачни механизми за провеждане на конкурсни процедури за избор на партньори на ЕП, чрез каквато процедура нашата агенция бе допусната за участие като партньор на ЕП през 2012 г.

Смятаме за свое професионално задължение да пазим репутацията на партньорите си, да не позволяваме да се руши смисъла на проектите, по които работим и да даваме пример за коректно пазарно поведение. Ето защо взехме трудното решение да прекратим участието си в този проект, поемайки отговорността на всички произтичащи от това задължения и отговорности."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5936 |16.01.2014 Станишев: Ха-ха-ха, Моника не е Главен прокурор на републиката! . 51| 10117 |08.01.2014 Л. Гоцев и Г. Ганев участвали в плана за връщането на Царя . 13| 5241 |03.01.2014 ООН: ЕС да не връща бежанци в България, там условията са нечовешки . 49| 8769 |02.01.2014 Божидар Димитров: Мозъците ни отиват в Англия, връщат ни пенсионери и алкохолици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads