Реклама / Ads
22| 3143 |11.10.2022 НОВИНИ

Москаленко се надява, че новият парламент ще реши да даде оръжия на Украйна

.
Путин и кликата му искат да направят със Запорожие това, което направиха с Мариупол - тотално разрушение. Това нямаше да стане, ако в някои столици не се колебаеха да изпратят ПВО системи, ако нямаше неутралитет в някои държави. Вие прекрасно знаете къде е България. Апелираме постоянно България да предостави старо съветско оръжие. Силно се надявам, че новия парламент ще гласува решение за предоставяне на оръжия.
 

Това заяви пред bTV украинският посланик у нас Виталий Москаленко. 


По думите на дипломата нищо от Киев не е пристигнало за ремонт у нас, както бе решено. 


"Няма позиция, че не трябва България да предоставя тежко въоръжение на Украйна. Можем този въпрос да го активираме постоянно", категоричен бе Москаленко.


Дипломатът заяви, че заповедта за атаката над Украйна е била дадена още в началото на октомври и категорично не е отговор на взрива на Кримския мост, както твърдят от Кремъл. 


"Целта е да бъде лишена страната от критична инфраструктура - прекъсване на ток и топла вода, да бъдат уплашени гражданите, за да не се борят срещу агресията и да бъде изплашена европейската общност като наказание", посочи Москаленко.

 

"Ние говорим за взривовете на Кримския мост с някаква българска следа. Това изглежда смешно. Да си спомним какво говориха руснаците, когато свалиха холандския самолет. Ясно беше едно - че самолетът бе свален от тях. В случая с "българския камион" - всички разбират, че няма никаква българска следа. Възможно е Русия да е инсценирала самия взрив", посочи още Москаленко.

 

Според него тезата на Кремъл активира вътрешнополитическото говорене, с което се призовава страната ни да не изпраща оръжия на Украйна, "за да не става част от войната".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7876 |10.10.2022 Новият шеф на БАБХ Христо Вълчанов: Христо Даскалов не е направил нито стъпка за откриване на лаборатория . 10| 6395 |08.10.2022 Генерал Суровикин, с прозвище Армагедон от Сирия, е новият командващ руските войски в Украйна . 0| 2729 |19.09.2022 Соня Рув-Увалиева за Кралицата – коронацията, критиките и новият крал . 0| 3344 |11.09.2022 Мая Манолова: Новият парламент да приеме Закон за извънредната ситуация в енергетиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads