Реклама / Ads
0| 3344 |22.08.2022 НОВИНИ

Виталий Москаленко: България трябва да даде старото руско оръжие на Украйна

.
Виталий Москаленко
Вярвам, че определено решение ще се приеме от страна на България и тя ще организира доставки на оръжие. Вярвам, че рано или късно България ще направи такова действие. Тя трябва да даде старо руско оръжие на Украйна. За сметка на това да се превъоръжава българската армия със съвременно натовско оръжие. Надявам се, че след изборите ние можем да повдигнем пак този въпрос и да го активираме.
 

Това каза по НТВ посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко. Той допълни още:

 

България трябва да бъде по-решителна и да разбира, че заплаха има и тя няма да изчезне, ако се приеме решение /бел. ред - за газа/. България е избрала да се движи като натовска държава. Трябва да действа синхронно като цяла Европа. Има колебания, размишления, свързани с газовите доставки, нафтата и т. н.

 

България поддържа Украйна в нейната справедлива борба. България еднозначно заема страната на правдата, поддържайки санкциите срещу Русия. Има помощ от България, но тя не е особено афиширана. Може да е чрез трети страни. Официално няма помощ, но от друга страна има. Има определени раздвижвания по въпроса за ремонт на техника. Не мога да кажа нещо резултативно. Но има договорки и планове, които се надявам да се реализират.

 

Това не е наша война са си казали хората и когато Хитлер навлизаше в европейските страни. Сега това се случва в центъра на Европа. Русия продължава своята офанзива. Това е жестока опасност, която няма да изчезне и да се изпари. Ситуацията не може да е като тази преди февруари т. г. Светът е променен. Няма да стане така – нека да има мир, за да има газ.

 

 

Не съм чувал за национална републиканска гвардия на Русия. Темата с атентата на дъщерята на Дугин ме интересува. Обвинението, че Украйна е направила този атентат, бе очаквано.

 

Един фашист Дугин призовава да се убиват украинци. Неговата дъщеря, също фашистка,  попада под атентат. Къде е тук Украйна въобще?! Извършена бе тотална и брутална инвазия с убийства и жертви. А ние анализираме за Дугин?! Най-важното е, че има война и офанзива срещу Украйна, която влияе на световните и европейски работи.

 

Мирни преговори с Русия да възможни, когато се оттеглят всички руски войски от украинска територия, включително Крим и Донецк. Ако Украйна бъде принудена да се откаже от свои територии, значи краят на  войната ще се отложи за по-нататъшен период.

 

Страхове и рискове съществуват от 2014 г., когато започна войната на Русия срещу Украйна. Целят свят трябва за знае, че страхове и рискове съществуват, включително и ядрена заплаха. Как може да се квалифицира като блъф факта, че руски войски превзема Запорожката ядрена централа. Самата централа се обстрелва и обвиняват за това украинските войски. Как може за това да се обвинява украинската страна. От централата руските войски обстрелват украинска територия. Кой започна това – да убива, за изнасилва, да ограбва?!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2629 |21.08.2022 “Фич” потвърди положителния рейтинг за България “BBB” . 0| 3129 |20.08.2022 Bloomberg: Значението на България и Румъния в източната стратегия за укрепване на НАТО . 0| 4716 |20.08.2022 Проф. Ивайло Дичев: Отминава ли времето на национал-популистите в България? . 0| 2892 |20.08.2022 Коронавирусът в България: 1141 нови случаи, починали са 12 души

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads