Реклама / Ads
45| 6208 |22.03.2013 НОВИНИ

Муравей Радев: Райков да уточни кой бизнес да помогне на бедните

.
Муравей Радев Източник: Булфото
Трябва да се уточни към кой бизнес беше отправен призива на служебния премиер Марин Райков да помогне на бедните. Ако става дума за този, на който държавата не изплаща дължимите му пари четвърта година, според Муравей Радев идеята на Райков е наивна. Все едно да вземеш на босия цървулите.
 

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия финансовият министър в правителството на Иван Костов - Муравей Радев. По думите му, друго е, ако става въпрос за парите на олигарсите.

Служебният кабинет е поставен в много тежки условия. Има огромно недоверие към които и да е управляващи. Освен това държавата е изтощена от продължителната икономическа криза, която прерасна в социална. Маневреността на служебния кабинет е нищожна в такава ситуация, каза още Радев.

Според икономиста Георги Ангелов нещата трябва да бъдат разделени на две. "Краткосрочно нищо не може да се направи, освен да се дадат еднократни помощи на бедните. В средносрочен и дългосрочен план обаче държавата трябва да работи с бизнеса за трайно разкриване на нови работни места", заяви Ангелов.

При 30-милиарден бюджет все има някоя дупчица, която, ако се запуши ще се спестят 20, 30, 50 милиона или повече. Разбира се, това означава някой министър да каже „аз няма да дам за това, ще дам за нещо друго”, тоест трябва да има ясни приоритети кое е важно, смята Ангелов.

Той припомни още, че по Европейския социален фонд страната ни има да усвоява почти милиард евро, от които 80% още не сме усвоили. Тоест има и европейски пари, които ако не усвоим, следващата година ги връщаме.

Очаквам на тристранния съвет да постъпят по-рационални предложения от страна на синдикатите от тези, които досега чухме относно увеличение на доходите, смята финансовият министър в служебния кабинет на Ренета Инджова - Христина Вучева.

За тези два месеца служебният кабинет не може да направи нищо освен предвиденото в законодателството, т.е. планираното от 1 април повишение, добави тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4833 |22.03.2013 Въпреки отказ, Марин Райков ще чака Сидеров . 43| 6635 |21.03.2013 Сидеров определи Марин Райков като "селски пъдар" . 61| 5149 |21.03.2013 М. Райков бистри с Костов и Димитров темата за бедността . 6| 5941 |18.03.2013 Марин Райков се разговори с Кристалина Георгиева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads