Реклама / Ads
1| 5027 |17.11.2010 НОВИНИ

МВР-шефът: Няма никакво обвинение срещу Филчев

.
Не съществува никаква кампания от страна на посолството на САЩ срещу Никола Филчев, гарантира посланикът на САЩ Джеймс Уорлик. „Ние очакваме да видим всички факти, които ще излязат наяве, за бившия главен прокурор”, каза дипломатът.
 

„Няма никакво обвинение към когото и да е било. Просто се проверяват всички възможни версии и хипотези за извършването или прикриването на едно от неразкритите престъпления, станали през последните 20 години.” Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод на вчерашното си изказване, че трябва да се провери информацията дали бившият главен прокурор Никола Филчев има съпричастност към убийствата на прокурора Николай Колев и на адвокат Надежда Георгиева след среща с посланика на САЩ Джеймс Уорлик.

Има обстоятелства и изказвания на близките, които ние сме длъжни да проверим – това правим в момента, обясни вицепремиерът. Трябва да отпаднат всякакви съмнения на близките и евентуална възможност за укриване на доказателства към такива престъпления, каза Цветанов. Според него всяка една информация в публичното пространство от близките на загиналите задава много въпросителни, както за близките, така и за българското обществото. Цветанов посочи, че това, което е казал е една от хипотезите за евентуалното убийство на прокурора Колев, че може да е било свързано с бившия главен прокурор. Министърът подчерта, че това е било казано от съпругата на Колев. Цветанов бе категоричен, че в обществото не трябва да остава усещането, че правоохранителната система не работи по всяко едно убийство, което може да е свързано с по-сериозни хора в държавата от последните годни.

„Нормално е да видим каква е тази разработка, за която говори Никола Филчев, за съпричастността на прокурора Колев към наркотрафика”, каза още Цветанов. Трябва да се види защо това не е проверено досега, добави той.

Днес няма отвличания, днес се разкриват поръчкови убийства, посочи още министърът. Предстои разкриването на още едно поръчково убийство за стар период от време, гарантира Цветан Цветанов. 

„Две години и половина имахме 18 отвличания, а след 19-ото – вие знаете какъв беше натискът върху ръководството на МВР за поредното случило се отвличане”, коментира министърът на въпрос защо се повдига въпросът за убийство от преди десет години, по което Цветанов има отношение към миналия момент.

Не съществува никаква кампания от страна на посолството на САЩ срещу Никола Филчев, гарантира от своя страна посланик Джеймс Уорлик. „Ние очакваме да видим всички факти, които ще излязат наяве, за бившия главен прокурор”, каза дипломатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 7078 |17.11.2010 Филчев навсякъде: Атанасов вкарва думи в устата на бедната женица Нанка Колева . 23| 6993 |16.11.2010 Н. Филчев: Я. Дачков е клозетен драскач! . 23| 8438 |16.11.2010 Филчев проговори: Цветанов изпълнява задачи от посолството на САЩ . 11| 5137 |16.11.2010 Е. Йорданов: Нямаше доказателства Филчев да е замесен в убийство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads