Реклама / Ads
0| 4429 |16.11.2017 НОВИНИ

Над 200 полицаи са нападани през 2017 г.

.
Над 200 са нападенията над полицаи от началото на 2017 г., което не е било толкова засилено спрямо предишни години. Това се дължи на осъзнатото чувство на полицая, че той трябва да бъде в помощ на обществото, а не да малтретира. Това каза зам.-министърът на МВР Стефан Балабанов на кръгла маса „Агресията в българското общество – необходимост от противодействие” в парламента.
 

4506 пък  са случаите на агресия и тормоз през изминалата учебна година. Това съобщи Таня Михайлова, зам.-министър на образованието. 402 са случаите на насилие върху деца, а 39 са случаите на насилие върху учители. Вече имаме съвсем нов механизъм, който ще бъде подложен на обществено обсъждане, който цели превенцията на насилието. Ангажиментът ни в училище е да изградим една добра поведенческа култура“, подчерта още Таня Михайлова, цитирана от НТВ.

 

От своя страна Росен Йорданов, криминален психолог и бивш зам.-директор на Института по психология на МВР бе категоричен, че главният проблем за агресията не е на децата, а на възрастните. „Едва ли днешните деца са по-агресивни от децата преди 20 или 30 години. Защо има обратното впечатление, обаче? Това, което се е променило е, че формите на агресивно поведение са станали по-различни и по-цинични. Това създава и впечатлението за увеличаване на агресията“, обясни психологът. Злепоставянето, създаването на фалшиви проблеми в социалните мрежи, според него, са някои от съвременните начини за агресия.

 

„Забравяме за възпитателната функция за училище. Забравяме, че училището е среда, където не по-малка е функцията за възпитание. В училище липсва време и за придобиване на социални умения. Кого оставяме да се бори с тормоза в училище-учителят, който не му остава време, училищният психолог и тук таме някои училищни комитети. Оставяме всичко в ръцете на родителите, които самите не знаят как да се справят с агресията и тук таме на някой класен ръководител“, подчерта Йорданов. Той е на мнение, че имаме много институции, но по-малко отговорност и по-малко сътрудничество.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4492 |16.11.2017 Руснаци, турци и украинци с най-голям мерак за гражданство в България през 2016 . 0| 5050 |16.11.2017 Сърбия може да влезе в ЕС през 2025 г. . 0| 4460 |15.11.2017 Президентството съобщи за измама с ”Българската Коледа” . 2| 4002 |15.11.2017 По 5 500 лв. ще извади всеки от нас от джоба си през 2018 г. за харчовете на управляващите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads