Реклама / Ads
1| 2227 |20.07.2024 НОВИНИ

Най-големият музикален фестивал в Европа EXIT идва в България

.
EXIT се обединява с българския фестивал BREEZE
 

За първи път такъв голям и успешен международен фестивал като EXIT инвестира в България и в български фестивал. Обединението между двата фестивала  EXIT Сърбия и BREEZE България означава само едно, а именно грандиозен музикален фестивал под шапката на EXIT, който ще се случи догодина през 2025 година.

 

Обединението стана ясно на  официална пресконференция в последния ден на фестивала EXIT в Нови Сад. На пресконференцията присъстваше и кметът на Варна - Благомир Коцев, основателят на EXIT Душан Ковачевич и основателят на BREEZE фестивал Борислав Миланов който е и ексклузивен партньор за България на EXIT.

 

"Щастлив съм да обявя сътрудничеството на два фестивала, в Нови Сад и в България. Догодина фестивалът ще е голям, а тази година двата града се побратимихме", споделя директорът и основател на фестивала Душан Ковачевич.


.

Секретарят по културата на Нови Сад Далибор Рожич сподели, че EXIT работи върху регионалната интеграция от двадесет години. "EXIT независимо допринася за всичко това. Чрез своята културна програма EXIT допринася и за развитието на нашия град, когато говорим за културен туризъм, от който градът може да се развива“ -  каза още Рожич.  

 

Кметът на Варна Благомир Коцев каза, че тази година фестивалът в града ще бъде значително по-малък от този в Нови Сад. "За първи път съм на EXIT и съм впечатлен. Радвам се, че започваме нашето сътрудничество. Следващата седмица ще обявим и EXIT във Варна. Това е град, който прилича на Нови Сад и се надявам фестивалът да има успех", обясни още Коцев.  

 

„Радвам се, че EXIT повярва в нашия фестивал BREEZE, както и че за първи път EXIT инвестира и поема друг фестивал, който вече съществува. Щастлив съм, че за първи път толкова голям фестивален бранд идва в България не като лицензиант, а като инвеститор и партньор“ – споделя Борислав Миланов, основател на BREEZE,  и ексклузивен партньор на EXIT за България.

 

Въпреки кратките срокове и това че вече сме в разгара на лятото, основателите на BREEZE и EXIT, както и Община Варна, решиха да зарадват българската публиката и варненци, още това лято през август, с фестивала Varna BREEZE by EXIT, който е своеобразен тийзър за мащабите на феста, който предстои през 2025-та.

 

Фестивалът Varna BREEZE by EXIT стартира на 14 август, сряда и продължава до неделя включително. Събитието ще се състои на Пантеона в Морската градина на града.


.

Освен големи артисти на главната сцена, Varna BREEZE by EXIT ще предостави на меломаните и гостите на Варна, и още няколко сцени с множество DJ, групи и забавления в безплатната фестивална зона около Пантеона.

 

Засега имената, които издават от организацията на Varna BREEZE by EXIT са:

 

- Dire Straits

- Chambao

- DJ Mark Knight

- Stereo MC’s

 

както и много други, международни и български артист,  които ще бъдат обявени в близките две седмици.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2208 |20.07.2024 Весела Чернева: България можеше да има еврокомисар по енергетиката, но се отказа от стабилно правителство и глас в ЕС . 0| 2222 |20.07.2024 Втори ден гасят Беклемето в Стара планина. Терзиев изпрати доброволци от София, Главчев е на място . 24| 2263 |20.07.2024 Борисов: Тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. . 0| 2566 |20.07.2024 Дестинация дизайн: глътка нормалност в един объркан свят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads