Реклама / Ads
39| 5875 |30.01.2013 НОВИНИ

М. Найденов: Над 2000 дка са били продадени на безценица при тройната коалиция

.
Министър Мирослав Найденов
Освен заменки, правителството на тройната коалиция е продавало земи. За 2,54 лв., за 2,08 лв. се е продавал квадратният метър по Черноморието. Над 2000 хил. дка са били продадени на смешни цени.
 

Това каза земеделският министър Мирослав Найденов пред Нова телевизия, позовавайки се на нови документи, които обеща, че ще бъдат представени публично, след като свърши работата на прокуратурата.

Найденов информира, че до дни всичките сделки ще станат явни. Министърът е убеден, че ще излезе, че приближени на тогавашните управляващи са се сдобили с апетитни имоти на първа линия на морето за около 2 лв. на квадрат.

Найденов обаче не е оптимист, че ще се стигне до процес и присъда срещу отговорните за неизгодните продажби длъжностни лица, в това число и тогавашния премиер Станишев.

Мирослав Найденов съобщи, че има таблица с всички продадени земи от началото на управлението на ГЕРБ, най-ниската цена е около 40 лв. Разполага и със справка за продажбите на земя от областните управители до 2008 година. Те са извършвани от хора, назначени от правителството на Станишев и той носи пряка отговорност за действията им.

Категорично няма да има строеж на въпросните 29 дка дюни, заяви Найденов.

Наредбата за пилето е в сила вече. Няма да се откажем от тази наредба. Това е за здравето на потребителя. Има пилешки продукти, които съдържат до 50% водно съдържание, но то е невъзможно без инжектирането на солеви разтвори.

"Разбирам, че производителите са недоволни, защото всичко е бизнес, но това е бизнес със здравето на хората. Българинът има право на избор и искаме той да знае, какво си купува", каза министър Найденов.

Българското трябва да бъде без вода, истинско, каза министърът. Нека потребителят сам да избира и да поема риска с чужди стоки. Няма да отстъпим с тази наредба, както не отстъпихме и за наредбата на млечни продукти със съдържание на палмово масло.

В битката за печелене на пазари, не можем да се сравняваме с големите производители, но можем да откроим нашите стоки, залагайки върху качественото, убеден е Мирослав Найденов.

Европейската комисия не предвижда рестрикции срещу производството на розово масло и лавандула, успокои Мирослав Найденов.

Около един милярд лева трябва да бъдат изплатени на земеделските производители. Въпреки че това са европейски пари, те първо се вадят от републиканския бюджет. Днес предстои пак да обсъдим въпроса. Нека да бъдат спокойни земеделците, най-късно през март тези пари ще бъдат изплатени, увери Мирослав Найденов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5477 |28.01.2013 Дюните ни били... гора . 10| 6146 |27.01.2013 Новите депутатски автомобили за 1,5 милиона лева . 21| 5180 |21.01.2013 О. Минчев: ДПС ще постигне свръхмобилизация на гласовете си . 50| 5489 |20.01.2013 Хиляди искат съд за делегатите от ДПС, пребили Октай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads