Реклама / Ads
31| 5656 |20.04.2011 НОВИНИ

М. Найденов, твърд: Няма да им ядем второто качество!

.
М. Найденов
Само Бойко може да ни оценява; ако наистина у нас се продават стоки с по-лошо качество, не е изключено да спрем тези продукти или да изтеглим определени партиди за сметка на фирмите, зарече се министърът.
 

Оценки за правителството може да дава единствено и само Бойко Борисов, каза по БТВ министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Депутатските оценки за членовете на правителството се знаели само от двама души, своята оценка той не знаел, добави министърът.

България ще реагира много остро, ако се докаже твърдението на Словашката асоциация на потребителите, обяви още министърът на земеделието. Frognews.bg напомня, че според тази асоциация водещи мултинационални компании опаковали под едно и също име продукти с различно качество в зависимост от страната, за която са предназначениВъзможно било дори да се стигне до иск срещу фирмите. Найденов щял изпрати питане до еврокомисаря по защита на потребителите и ще иска официално становище на Еврокомисията дали има двойно качество.

Продуктите на една марка трябва да са еднакво качество във всички страни на съюза, уточни той и каза, че ние налагаме наши стандарти и оправяме своята къща. Няма да позволим на концерни, независимо колко са големи и силни, да предлагат второ качество, защото, когато към нас има изисквания, ние ги изпълняваме, категоричен беше Найденов.  Ако наистина у нас се продават стоки с по-лошо качество, не е изключено да спрем тези продукти или да изтеглим определени партиди за сметка на фирмите, зарече се той, още повече, че сам намирал разлика във вкуса на някои напитки, които се продават в България и в старите членки на ЕС.

Тютюнопроизводителите ще получат тази година 70 милиона лв на два транша, въпреки че това коствало много големи усилия, обеща министърът. Ние направихме трите стандарта, другите да продължават, заключи той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5398 |17.04.2011 Ограничаването на Търговския регистър няма да пресече измамите . 22| 6367 |16.04.2011 П. Курумбашев: Няма партия, която да стои добре в дясното пространство . 18| 5702 |15.04.2011 Столипиновци: Няма да излезем да гласуваме! . 31| 4898 |15.04.2011 А. Ангелов: Нямам задължение да информирам Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads