Реклама / Ads
36| 6258 |06.12.2011 НОВИНИ

М. Найденов: Всичко е нормално; да не би да има марсианци в София!

.
Мирослав Найденов
Премиерът е този, който трябва да реши кой министър къде е сгрешил, твърдят зърнопроизводителите. Записано е, че средствата ще се отпуснат "при възможност", Дянков им казваше, че няма бюджет, опроверга Найденов. Излиза, че поста ми струва 230 млн., добави той.
 

Реалните възможности на бюджета в момента са такива, все пак в проектобюджета ставаше дума за финансова рамка, коментира по НТВ министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Според него медиите представяли нещата така, сякаш се случвало нещо невероятно, все едно марсианци били слезли. А било напълно нормално.

Единствените, които ще получат по-малко като сума, са зърнопроизводителите, които сега протестират, каза Найденов. В последните години поради ред причини този сектор се стабилизира и реализира добри печалби, но други като животновъдството и растениевъдството реализира загуби, затова в кризата насочихме повече средства към тях и малко по-малко към зърнопроизводителите, защото те са най-стабилният сектор.

В преамбюла пише, че средствата ще се отпуснат "при възможност", уточни Найденов. Той добави, че работата по финансовата рамка започнала от месец март. Тя била финализирана месец преди изборите, а в първоначалния й вариант и самите зърнопроизводители отказали да я подпишат.

Ангел Вукодинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, каза, че в момента площада в центъра на София е празен, защото хората се настанявали до късно, на входа на София отново им били правени проверки за алкохол, пускали ги на групи, но до обяд ще се върнат от роднини или от там, където са наели места за спане. Тук сме, за да защитим реда, предвидимостта и устойчивостта в нашия бранш и в страната ни, каза той. Искахме изпълнение на всички подписани споразумения, на финансовата рамка, но след като вече разбираме, че не можем да получим тези 230 млн, искаме оставки и понасяне на отговорност, уточни Вукодинов. Премиерът е този, който трябва да реши кой министър къде е сгрешил, продължи той.

Министър Найденов каза, че диалогът не бил преставал; не сме ги излъгали, те знаят много добре колко трудно стигнахме до параметрите на тази финансова рамка. Дянков им казал в хода на преговорите, че няма бюджет. Исканията за оставки вече са политически, добави той.

Има шепа хора, които наистина получават десетки милиони, те сега стоят на топло, защото вече е студено, каза Найденов, но отказа да коментира кой какво е спонсорирал и дали са спонсорирали ГЕРБ.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 8471 |05.12.2011 Б. Борисов: Появи ли се името ми, всичко става политика! . 5| 5208 |04.12.2011 Найденов: Зърнопроизводителите не са хуни . 73| 5138 |01.12.2011 М.Найденов: Станишев и БСП докараха протестите в София . 60| 6122 |17.09.2011 Цв. Цветанов: Ще потвърдя всичко, което Росен Плевнелиев е казал 2007 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads