Реклама / Ads
2| 5401 |12.11.2014 НОВИНИ

Нападнаха и отмъкнаха колата на жената на шефа на БЧК

.
Председателят на БЧК д-р Христо Григоров Източник: Булфото
Съпругата на председателя на Българския Червен кръст (БЧК) д-р Христо Григоров е била нападната и насилствено извадена от личната й кола снощи пред дома им, съобщи самият Григоров пред БНР.
 
Автомобилът й е откраднат. Нападението над проф. д-р Елисавета Наумова е било извършено около 19 часа, в момента, когато, връщайки се от работа, тя се е опитала да прибере колата в гаража.

В отворено писмо председателят на БЧК заявява: "Психическата травма и физическите контузии ще отшумят с времето. Но крещящите въпроси, които отдавна терзаят хората и възникват след всеки подобен инцидент, остават и ние като общество трябва и сме длъжни да си отговорим".

Христо Григоров поставя пет въпроса в писмото си: "Кое кара тези млади хора да бъдат толкова арогантни, така безумно агресивни – липсата на работа, сериозните проблеми с битовото им оцеляване, невъзможността за реализация или чувството за ненаказуемост? Да убиваш, да режеш пенсионери с резачка, за да вземеш пенсиите им, да сваляш хората от колите, като заплашваш техния живот – не е демокрацията, която искахме да изградим. Не е и държавата на справедливостта, на реда, на сигурността и спокойствието, за която мечтаехме. Защо? Какво се случва?

Над 2,5 милиона българи напуснаха България през последните години, което е близо 1/3 от населението на страната ни. Социологическите проучвания продължават да бълват неприятната статистика за големия процент на завършващите /включително лекари/, които виждат изход в Терминал 2 и искат да напуснат България. В момента младите хора са по-малко от възрастните и вече не е останала нито една област, в която децата до 15 години да са повече от пенсионерите над 65 години. И големият въпрос е "ЗАЩО"?, пита председателят на БЧК.

"Ако ние не си отговорим максимално бързо на всички тези въпроси, управляващите, без значение кои са, скоро няма да има кого да управляват. Може би още не е съвсем късно?!", завършва той писмото си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5782 |22.09.2014 Потрошиха колата на ДПС лидера на Перник . 2| 4688 |19.09.2014 Нападнаха сайта на Министерство на културата . 5| 4480 |12.09.2014 Пак нападнаха екип на спешна помощ . 6| 5992 |05.07.2014 Т. Дончев извади виц за "колата" на държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads