Реклама / Ads
1| 4225 |06.02.2018 НОВИНИ

Наследници драпат за парче от Централен площад в Пловдив

.
Скандал разтресе града под тепетата, след като голям парцел от централния площад на Пловдив е ограден с телена ограда с надпис „Частен имот“, предава кореспондентът на националното радио.
 
Той се намира до Централна поща, на мястото на съборените през миналата година павилиони. Те бяха принудително премахнати от Общината през ноември миналата година, а тогава ресорният заместник-кмет Димитър Кацарски обясни, че с разчистването на терена ще бъде освободен подходът към Одеона.

Припомнямe, че години наред течеше съдебен спор между Общината и собствениците на съборените търговски обекти.

От администрацията са категорични, че дългите съдебни процедури са завършили в полза на Общината, собственик на терена и по документи.

На обратното мнение обаче са собствениците на магазините, които твърдят, че този терен е частна собственост.


Димитър Кацарски днес беше лаконичен. „Нищо не се е променило към днешната дата. Като имам повече информация ще ви кажа“, коментира Кацарски.


Адвокатката на собствениците Паулина Христева обясни пред Националното радио, че огражденията са поставени, тъй като нейните клиенти искат да покажат на обществеността, че този имот действително е частен.


"Всеки може да загради имота си, когато прецени. Просто решихме да сигнализираме обществеността и да се види, че този имот е частен. Никога не е била оспорвана собствеността върху този имот. Не са водени дела в този смисъл.

Единственото, което се е случило е, че Община Пловдив издаде заповед за събаряне на постройката в имота. Тя беше съборена по време на висящ процес. В момента има висящ процес относно законосъобразността на тази заповед. Но до този момент собтвеността върху имота не е оспорвана. Този имот се води частен. Ако общината е имала някакви твърдения, че той е общинска собственост, е следвало да заведе иск за собственост. Такова дело не е заведено. Заповедта за реституция не е оборена. Не е оборен и нотариалния акт, с който разполагат доверителите ми", коментира адвокат Паулина Христева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5717 |29.07.2017 Карали са наследниците на Вапцаров да се откажат от България . 3| 4424 |17.02.2017 Парче бетон смаза кола на столичния бул. „България“ . 2| 4304 |12.01.2017 Петима номинирани за наследници на Първанов . 1| 4166 |08.11.2016 Турският султан Абдул Хамид II с имоти у нас, 11 наследници ги искат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads