Реклама / Ads
13| 4992 |10.10.2012 НОВИНИ

Национализмът се харчел, но националистите боледували от дрязги

.
Капка Георгиева
Националистическият вот у нас бил между 15 и 20%; българинът харесвал управляващите, защото не искал да смени здравата ръка с диктатура.
 

Самите социолози не си вярват на данните, общото им мнение е, че националистическият вот е между 15 и 20%, но не казват как се разпределя той, коментира по ТВ 7 Капка Георгиева. Националистическа партия ще има в парламента, с времето ще се разбере коя ще е тя, а ние, заявяващи се като националисти, трябва да убедим хората. До май няма да е ясно коя ще е партията, след това ще се изясни.

Българинът засега не иска да смени здравата ръка с диктатура, защото дългото управление на БСП е било диктатура, смята Георгиева. БСП смекчават лицето си само в опозиция, докопат ли до властта, стават старите соцдругари, затова не ги припознават като алтернатива, добави тя.

В един момент преди изборите народът ще реши и ще подмени сегашните лица в НС, смята националистката, според която нужда от подмяна има заради бързото изхабяване на лицата в политиката. Колкото по-свежа кръв влезе в парламента, толкова по-европейски ще се развива България.

Хората правят разлика между националистическите формации, но у останалите има носталгия по миналото, по пеенето на песни и по ожалването. При нас има чиста прагматика, работим много плътно с европейските националисти - НДП стана член на двата националистически интернационала, където бързо се изживя площадния национализъм, разказа Капка Георгиева. Във Франция действали по-твърдо, но по-интелигентно. Национализмът се харчи, заключи тя. 

Режимите в арабските страни вървят към фундаментализъм, у нас за пръв път има процес, това може да продължи интелигентния национализъм у нас, обясни Георгиева. Сега се виждало, че и у нас има ядра, онова, което още преди години Капка писала за тях, но управляващите от НДСВ го възприемали като расисъм, се оказвало абсолютно вярно.

Ако се налага, ще се бием, но сега не се налага бой, каза Капка. Българските националисти трябва да изживеят своята детска болест да се карат за дребни неща и да преодолеят дрязгите. Не бива да остават малки и дребнави, препоръча тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 7570 |10.10.2012 Българин накисва Христо Стоичков за побой в САЩ, свидетели отричат . 9| 6642 |09.10.2012 Няма виновен за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева . 52| 8208 |09.10.2012 Панагюрци: Станишев, не цапай свещени думи с политика! . 17| 17683 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads