Реклама / Ads
3| 5696 |20.02.2009 НОВИНИ

Назначена е втора експертиза по делото „Куцаров”

.
Целта на тази експертиза е да се покаже по какъв начин Куцаров е получил асфикция. Вероятно срокът на проверката ще бъде удължен след предвидените първоначално по закон два месеца.
 

Прокурор Емил Галипонов от специално създаденото преди месец звено, разследващо престъпленията в МВР и ДАНС и наблюдаващ делото за смъртта на арестанта Пламен Куцаров обяви по радио К2, че по негова преценка е назначена втора експертиза по делото „Куцаров” за причинена смърт поради непредпазливост. Целта на тази експертиза е да се покаже по какъв начин Куцаров е получил асфикция. Вероятно срокът на проверката ще бъде удължен след предвидените първоначално по закон два месеца. Разследването се води не от дознатели, а от следователи на Столична следствена служба.

police_m_mikov_1.jpg

Frognews.bg  напомня, че тази сутрин министър М. Миков обяви по БНТ, че не е изключено служител на МВР умишлено или без да иска да извърши престъпление при изпълнение на служебните си задължение. По повод делото за смъртта на Пламен Куцаров Миков каза, че в такива случаи се намесват прокуратурата и следствието, които констатират кой е извършил престъплението.

Пламен Куцаров почина на 21-ви януари при превозването му с полицейска патрулка до сградата на полицията. По-късно стана ясно, че има данни, че той е приел амфетамини след арестуването му от спецполицаи. Според близките на Куцаров той е починал от задушаване, вследствие на поставената му качулка от полицаите. Тази мярка принципно не е разрешена от закона, но често се прилага по желание на задържания, в случай че той иска да скрие лицето си по време на ареста.

police_m_mikov.jpg  снимки Вяра Йовева

Междувременно се установи, че Пламен Куцаров е бил разследван за отвличане на криминално проявен мъж от София с прякора Цигането. При отвличането е платен откуп за похитения, но той все не е бил върнат. В същата група участвал и убитият наскоро в столичния квартал „Люлин” Йордан Цонков – Джиджи. Впоследствие беше отхвърлена тезата, че има общо между случаите на разстреляният в Люлин и смъртта на Пламен Куцаров. Градският прокурор Николай Кокинов пък обяви, че прокуратурата тъкмо се докоснала до нещо голямо - група за отвличания - но смъртта на Пламен Куцаров пресякла опитите да се стигне по-нататък.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5599 |18.02.2009 Започва делото срещу „краля на рекламата" Красимир Гергов . 32| 5204 |16.02.2009 Нямало "теч" по делото на М. Мургина . 6| 5911 |27.10.2008 Делото "Стависки" се завъртя в кръг . 4| 7273 |16.10.2008 Търговията с коли втора ръка-бизнес на местната власт в Дупница?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads