Реклама / Ads
0| 5528 |23.06.2015 НОВИНИ

Ненчев ни чул, ни видял за американска техника в България

.
„Днес имах среща с посланика на САЩ Н. Пр. Марси Рийс по нейна молба, по време на която бях информиран, че предстои изявление на американската страна за разполагане на техника в няколко източноевропейски държави. В разговора ни обаче не беше предоставена друга информация и подробности за броя и вида на техниката. Така започва изявлението на министъра на отбраната по повод изказване на министъра на отбраната на САЩ.
 
Към България до този момент не е отправяно официално предложение за разполагането на американска техника и персонал.

Ако подобно искане постъпи, затова ще бъде уведомено както българското общество, така и останалите български институции. Едва тогава ще започне процедурата по приемане и съгласуване на предложението, се казва още в изявлението на Ненчев.

Днес министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър заяви в Талин , че България, Румъния, Полша и трите прибалтийски републики са дали съгласието си за разполагането на американска военна техника на тяхна територия.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
По решение на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ утре сутрин нейните представители в Комисията по обрана в НС Атанас Зафиров, Ангел Найденов и Димитър Димитров ще внесат искане до председателя на комисията да свика извънредно  заседание и изслушване на министъра на отбраната Николай Ненчев.  Искането на депутатите от левицата е по повод притеснителната противоречива информация за предстоящото разполагане в България на чужди войници и тежка бронирана техника.

Ако искането им не бъде удовлетворено народните представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ще инициират подписка от 1/3 от членовете на комисията съгласно чл. 28 ал. 3 от правилника за дейността на парламента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5224 |18.06.2015 Цацаров сгълчи Ненчев заради уволнен генерал . 7| 4114 |18.06.2015 Ненчев: Недопустимо е анонимни сигнали да съсипват кариерата на доблестен генерал . 50| 10193 |15.06.2015 Цирк! Актриса сменя Налбантов в кабинета на Ненчев . 11| 8763 |15.06.2015 Фрог научи: Хибридната война взе главата и на шефа на политкабинета на Ненчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads