Реклама / Ads
0| 4634 |11.03.2022 НОВИНИ

Опитайте двуетажно легло - ще ви хареса

.
Източник: Piqsels
Двуетажните легла са подходящи не само за деца, но и за юноши и възрастни, които търсят практична опция за малки помещения. Поради своите характеристики този тип легла са отлична опция за апартаменти с малки размери, където се нуждаем от оптимизирано използване на пространството.
 

Двуетажното легло може да допринесе значително за организирането на една стая. То предлага една функционалност, както никоя друга мебел. Предимствата на двуетажните легла са най-осезаеми в случаите, когато ни идват гости. Като всеки тип мебел и двуетажното легло има своите предимства и недостатъци.

 

Най-често двуетажните легла са за двама души, но има и такива предназначени за четирима души, както и двуетажни легла  от тавански тип предназначени за един човек.

 

В тази статия ще ви изброим причините, поради които си заслужава да изберете двуетажно легло за вашата спалня.

 

Кои са предимствата на избора на легло на два етажа:

.
Източник: Wikipedia

 

Спестяване на място

 

Двуетажните легла са отлично решение за помещения с малки размери и  високи тавани. Таванските легла се любима опция за съвременните хора, които искат да оползотворят максимално пространството в малка стая чрез нестандартни решения в интериора.

 

При този тип легла има опция за вграждане на нощно шкафче, шкаф за съхранение на вещи, работно бюро, малък диван, а също и стълбище с рафтове. Видовете допълнително вградени мебели към конструкцията на едно таванско легло могат да варират в зависимост от избрания модел.

 

Кое е важно при избора на двуетажно легло?


.
Източник: Wikipedia

 

Материал

 

Когато става въпрос за двуетажни легла, здравината на материалите е от значение. Това важи в пълна сила за стълбището на леглото, което ще трябва да понася често натоварване.

 

Когато говорим за двуетажни легла, дървесината си остава предпочитан материал, поради своите предимства като здравина, екологичност и естетичен вид. Освен това дървото си подхожда с абсолютно всички видове интериорен дизайн.

 

Недостатък на масивното дърво е високата му цена спрямо другите видове материали. Едни от най-скъпите видове дървесини са бук, дъб, орех, махагон,  докато по-евтините варианти дървен материал са бор, клен, бреза, бряст, пепел (бяло дърво).

 

Освен естествено дърво, другите основни материали, от които се изработват двуетажни легла, са ПДЧ, метални профили и стоманени или железни тръби. Едно двуетажно легло може да е изработено както от един материал, така и от комбинация от няколко материала.

 

Едни от предимствата на  ПДЧ панелите са, че са налични в разнообразие от дизайни и цената им не е висока, но пък от друга страна не се характеризират с голяма устойчивост на износване във времето.

 

Разбираемо двуетажните легла от стомана или желязо се характеризират с голяма здравина и устойчивост на механични повреди. Те са подходящи за стаи с модерен минималистичен дизайн.

 

Важно условие при двуетажните легла с  метални профили е да имат специално защитно покритие против корозия. Като цяло е желателно за всички елементи на леглото да се използват висококачествени бои.

 

 На пазара се срещат и такива модели с детайли от ковано желязо, които придават атрактивен ретро дизайн на едно помещение. Освен че предлагат висока износоустойчивост, те са лесни за монтиране.


.
Източник: Pixabay

 

Качество

 

Качеството на изработка на  двуетажното легло е нещо, с което не можем да си позволим да правим компромис от гледна точка на безопасност и комфорт.  Поради особеностите на своя дизайн, едно двуетажно легло най-често търпи най-голямо натоварване в зоната на краката и стълбището, в зависимост от интензивността му на ползване.

 

Ако сте решили да си вземете дървено двуетажно легло, то внимавайте по дървените елементи да няма дефекти като пукнатини или голям брой възли.

 

Ако избирате легло на два етажа за децата, препоръчителни варианти са моделите с ограничителни парапети и странични стени, които предлагат по-голяма сигурност.

 

Дизайн

 

Дизайнът на двуетажното легло зависи главно от интериора на стаята, за която е предназначено, както и дали е за деца или възрастни.

 

Има двуетажни легла, които са оборудвани с отделни просторни чекмеджета за съхранение на спално бельо и различни вещи, което е супер опция за спестяване на място. При този тип легла всъщност често дори не се налага вземането на допълнителни чекмеджета за спалнята.

 

При  двуетажните легла за деца се срещат такива модели със закачлив дизайн оборудвани с пързалки или въжета за спускане.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 24083 |31.12.2021 Курц в САЩ, Меркел с книжка в леглото, а нашият се замонашва . 5| 3291 |14.11.2021 Запалка до леглото на една от жертвите причинила пожара в сливенската болница . 2| 3163 |10.09.2021 Шефът на ”Александровска”: Няма да има 50% съкращения на персонала и легловата база . 11| 3594 |16.12.2020 Мъж почина в приемната, докато чака Ковид легло в болницата в Благоевград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads