Реклама / Ads
20| 3292 |06.05.2023 НОВИНИ

ПП няма да сменя състава на проектокабинета “Денков”

.
Не обсъждаме подмяна на кандидати в кабинета на Денков. Не очакваме мандат, но въпреки това поставихме картите на масата.
 

Това заяви пред NovaNews Радослав Рибарски от “Продължаваме Промяната” - “Демократична България”. 

 

"ГЕРБ се лутат в сегашната ситуация, сигналите всеки ден са различни. Те трябва да отчетат трите варианта, които ние виждаме. Първият е правителство с личности с първи мандат, но тогава рискуваме едни хора да бъдат употребени на политическата сцена. Вторият вариант са нови избори, а третият е правителство с втория мандат с нашите предложения", отбеляза Рибарски. 

 

Коментарът на Рибарски идва след приключилите срещи на ГЕРБ с БСП, ДПС, ИТН и “Възраждане”. Всичко това се случи след няколкото разговора между ГЕРБ и ПП-ДБ, на които бяха обсъдени конкретни политики, но се появи и условие от страна на Борисовата партия - ПП-ДБ да представят кабинет преди да получат мандат за съставяне на правителство. Междувременно представители на ГЕРБ заговориха и за паритет в изпълнителната власт и формула 1:1 в състава на евентуално коалиционно правителство.

 

От ПП-ДБ обаче отхвърляха идеята за съвместно управление, а по-късно представиха и свой вариант на кабинет начело с Николай Денков. Той не се прие добре от ГЕРБ, които го определиха като силно политически, но увериха, че не става въпрос за партийно его и инат, а има “остро противоречие” между бюджета и предлаганите политики.

 

Рибарски смята, че ПП не цели механично даване на гласове.

 

"Не бихме подкрепили кабинет с лица, които не са предложени от нас. Всяка партия, която припознава нашите приоритети, е добре дошла да ни подкрепи. 99% от управленската и законодателната програма съвпада с ГЕРБ, но накрая виждаме критика. Не сме водили разговори с други партии към момента", обясни той. 

 

Рибарски обясни, че искането за оставката на Борислав Сарафов идва от несъответствията в информацията около разследването на опита за покушение срещу главния прокурор. Той посочи, че ПП има проекторешение за отлагане на срока за намаляване с 40% на въглеродните емисии, който е до 2026 г.


"Има обективни обстоятелства, които предполагат невъзможност да се реализира целта в зададения срок. В момента се водят разговори за заместване с реципрочни мерки. Изключително голямо е говоренето за ВЕИ проекти, които обаче не дават енергийна сигурност. Планът ни за декарбонизация показва засегнатите централи. Трябва да се търсят начини за съхраняване на енергия и възобновяеми енергийни източници", подчерта Рибарски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4679 |05.05.2023 Любомир Аламанов: Няма как да има разбирателство с политически мошеници . 3| 2746 |05.05.2023 Депутатите гласуваха състава на 25-те постоянни комисии в НС без тяхното ръководство . 0| 2767 |05.05.2023 Вучич: Злодеят никога повече няма да види бял свят . 6| 2658 |05.05.2023 “Възраждане” няма да подкрепи правителство на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads