Реклама / Ads
0| 3313 |12.10.2021 НОВИНИ

Николай Слатински: Статуквото във футбола ще продължи да ни влачи към дъното

.
Николай Слатински
Както се очакваше, Статуквото победи във футбола. Статуквото владее основните ресурси, то е нацвъкало свои хора навсякъде. То е арогантно, корумпирано, безпътно и провалящо нашия футбол. То е Зло. То е наказание. То е Присъда. То е всичко онова, което не би трябвало да бъде, но е.
 

Статуквото във футбола ще продължи да ни влачи към дъното.
То не може да бъде победено, докато не бъде победено Статуквото в държавата.
Докато нямаме ефективна съдебна система, докато чекмеджетата и шкафовете са пари не бъдат съдени и осъдени. Докато обществото спи. Докато няма воля да се сложи край на Статуквото.


Няма как Статуквото да бъде победено в някаква отделно взета сфера или дейност.
То е стиснало цяла България за гушата. То е стъпило върху гърлото на държавата.
А ние искаме, да кажем, на канадска борба дясната ръка на Промяната да победи дясната ръка на Статуквото!?
Кааак!? Как ще стане това. Като спънки, букаи, въжета, гири, капани, неразвръзваеми възли са обхванали от всякъде Промяната и не ѝ дават не само шанс – не ѝ дават да диша.


Възлите на Статуквото не се развързват. Те се разсичат!
България е в ужасно грозна ситуация. Тя е плячкосана, гепена, похитена, насилена от некадърници, безскрупулници, дебели вратове и изтънели сиви вещества – навсякъде, абсолютно навсякъде.
Спира се кислородът на всеки, който е поне някаква алтернатива.
Ще го видите и на идните избори.


В блатото на Статуквото това Статукво не може да бъде победено. Всеки, който се бори със Статуквото в блатото на Статуквото се покрива или го покриват с тиня и рано или късно става неразличим от това, с което се бори.
Трябва да се пресуши блатото на Статуквото, а Статуквото без своето блато е обречено.
Битката межде Статуквото и Промяната винаги е битка между Миналото и Бъдещето. Между онези, които предлагат още повече от все същото и тези, които предлагат нещо ново, нещо различно, нещо освежаващо, нещо даващо надежда.


Когато се сражават Миналото и Бъдещето, винаги побеждава който контролира Настоящето. А у нас Настоящето се контролира от Статуквото. Ояло се, разплуло се, натряскало се до повръщане, оскотяло, безобразно, безогледно, безскрупулно, безсъвестно, безпътно. Искащо да си остане безалтернативно.
Е, днес във футбола победи Статуквото. Днес във футбола. Утре и навсякъде. Ако не осъзнаем, че всички ние затъваме в блатото на това Статукво. И ако не кажем на Статуквото - Баста!

 

Николай Слатински, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3626 |12.10.2021 Николай Събев, ПП: 30 години българската държава е игнорирала развитието на транспортния бранш . 0| 17899 |11.10.2021 Николай Слатински: Гледай Борислав Михайлов и мисли за Бойко Борисов . 10| 7856 |10.10.2021 Николай Милчев: Лозан Панов вероятно би бил чудесен чиновник в някоя северна страна с ред, дисциплина и аптекарски порядък . 11| 38829 |08.10.2021 Бойко Станкушев: Статуквото, начело с Борисов, Цацаров и Гешев, успя да приспи "кокошката"
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads