Реклама / Ads
2| 5087 |22.02.2018 НОВИНИ

Нинова иска законът за обществените поръчки да бъде изтеглен

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Настояваме Законът за обществените поръчки да бъде изтеглен - ако влезе в зала, ще положим всички усилия да го блокираме. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод внесените от ГЕРБ поправки в Закона за обществените поръчки, които предстоят да бъдат гласувани утре.
 
"Вчера получихме отговор от Специализираната прокуратура на наше питане - докъде стигна разследването за строителството на оградата. От този отговор разбираме, че Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство. Фактът, че това го е направила тя, означава, че то е образувано за допускане на престъпление от висши длъжностни лица. Специализираната прокуратура се занимава с този кръг лица", обясни Нинова и припомни, че докладът на ДАНС не бе предоставен на левицата, тъй като е част от доказателството, но в Правна комисия, главният прокурор Сотир Цацаров цитирал, че в този доклад има констатирани разминавания в цените.

"Всичко, което сме казали дотук за оградата, това, което беше част от вота на недоверие за корупция, към днешна дата се потвърждава", заяви още Нинова. С писмото ставало ясно, че "правителството на Бойко Борисов краде от строителството на оградата". По думите й в деня, в който прокуратурата съобщава за образуваното досъдебно производство за оградата - ГЕРБ и "Обединени патриоти" внесли поправката в Закона за обществените поръчки.

"Искат да заметат под килима лошото строителство. Настояваме този закон да бъде изтеглен спешно. Ако утре го вкарат в зала, естествено, че няма да го подкрепим и ще положим всички усилия да блокираме гледането му на две четения", категорична бе социлидерката. На въпрос има ли сигнали за нарушения от времето на правителството на Пламен Орешарски, тя отговори така: "В писмото, което имаме от прокуратурата е описан един сигнал срещу министър от правителството на Орешарски, но след това е уточнено, че по този сигнал няма никакви доказателства, не са събрани доказателства за злоупотреби и е прекратена тази преписка", заяви Нинова. По думите й с това писмо трябва да се спрат опитите да се прехвърля отговорността за оградата към правителството на Орешарски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5123 |21.02.2018 Борисов поиска по-скъпа зона за коли в София . 7| 5062 |21.02.2018 Нинова щяла да сезира Страсбург за оставката на Жеблянов . 7| 4663 |21.02.2018 Москов не вижда проблем здравният министър да натиска шефа на НЗОК . 1| 4797 |20.02.2018 Съдебен охранител: Премиерът извади от джоба 100 млн. лв. за полицаите - и ние искаме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads