Реклама / Ads
4| 12304 |13.12.2021 НОВИНИ

Нинова: Г-н Митов, не можете да ни уплашите с нищо! Помните ли, че и в Сибир ни пращахте?

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Г-н Митов, не можете да ни изненадате или уплашите с нищо повече. В продължение на 5 години ни прекарахте през огън и вода и издържахме като опозиция и не се предадохме, не се и продадохме, с нищо не можете да ни изненадате вече. Чували сме още по-силни думи за БСП от тази трибуна. Помните ли, че като управляващи и държащи цялата власт в България, веднъж просто решихте, че трябва да ни изпратите в Сибир? Така лидерът на левицата Корнелия Нинова отговори на нападките на Даниел Митов от ГЕРБ.
 

По-рано от парламентарната трибуна Митов заяви: „Тези, за които гласувахте, връщат бившата комунистическа партия и мрежите на ДС във властта“.

 

„Водени от разбирането, че в момента България е изправена пред поне 3 кризи, БСП се включи активно в преговорите за съставяне на редовно правитество и стабилно мнозинство в парламента, които да постигнат истинската промяна. Участието ни в това правителство е продължение на 5-годишни усилия за премахване на ГЕРБ и промяната на модела. Искам да поздравя господата Петков и Василев персонално. Не съм от хората, които правят празни комплименти. Двамата положиха неимоверни усилия, за да съберат четири различни партии. Благодаря и на останалите партньори че се вслушаха в нас“, добави Нинова.

 

По думите на лидерката на социалистите БСП приема своето участие като социален гарант за грижа за хората.

 

„Приемаме участието си в този кабинет като гарант за социална справедливост в България, като гарант за социална политика и като гарант за грижа за хората“, допълни Нинова.

 

Тя заяви, че младите семейства и децата им ще бъдат гарантирани с безплатни детски градини и ясли. Децата до 14 г. ще имат и безплатни лекарства, а младите родители, които ще останат вкъщи да ги гледат заради пандемията, ще бъдат гарантирани с една заплата. За работещите ще има аргументирано повишаване на минималната работна заплата според обективни показатели.


Корнелия Нинова бе категорична, че няма да има пенсионер под прага на бедност и че всички ще мислят разумно за нов модел на преизчисляване на пенсиите в близките месеци. В споразумението е записано още, че за българската култура ще има 1% от БВП, а за българското образование – 5%.

 

„Най-накрая нашето голяма желание да ядем българска чиста храна ще стане, защото решихме държавата да стимулира българските плодове, зеленчуци, мляко и месо и да намали вноса на външна продукция за сметка на българското земеделие“, заяви Нинова и обобщи, че целта да има здрав и образован български народ, който работи и изкарва високи заплати и пенсии, е на път да се сбъдне.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2838 |13.12.2021 Нинова: Истанбулската конвенция е противоконституционна. Полът е мъж и жена . 21| 4305 |10.12.2021 Нинова: НС на БСП одобри единодушно коалиционното споразумение и кандидатите за министри . 2| 3707 |09.12.2021 Нинова: Вече всичко е решено. Петков: Скоро ще има стабилно правителство . 4| 3294 |07.12.2021 Нинова: Между БСП и ПП вече нямало разминавания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads