Реклама / Ads
17| 5563 |28.11.2022 НОВИНИ

Нинова се присмива на Първанов: Събира партии на бивши членове на БСП за ново ляво обединение

.
Пресконференция на БСП
Президентът Георги Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение. Поканени са АБВ – Румен Петков, „Изправи се, България” – Мая Манолова, „Движение 21” – Татяна Дончева, „Българска прогресивна линия” – Красимир Янков, „Нормална държава” на Кадиев и „Мир” на Симеон Славчев. Това обяви по време на пресконференция Корнелия Нинова.
 

„Виждаме, че това са бивши членове на БСП. Важно е това обединение около какво ще се случва, какви идеи има. Всички тези наши бивши другари са напуснали партията преди нашето ръководство на партията”, уточни Нинова.


„Положихме усилия да ги върнем към общата лява политика. С АБВ бяхме в коалиция и имаха свой депутат в миналия парламент. С Татяна Дончева направихче опит за коалиция, докато не стигнахме до нейното условия да променим името на партията на БСП – Движение 21. За Мая Манолова работихме за кмет. Тя ни напусна, след като не спечели изборите. Георги Кадиев беше наш депутат в миналия парламент", каза още лидерът на левицата.

 


"БСП никога не е спирала опитите и процесите да търси обединение в ляво, стигали сме дори до коалиция от 26 партии преди година и половина. За нас тази тема е много важна, всеки опит за обединение в ляво си заслужава, но е важно върху какво стъпва", заяви Нинова.

 

Днес се обръщаме към тези наши бивши членове на партията, напуснали и създали свои субекти: Върнете се в БСП! Подновете си членството в БСП, заповядайте обратно, за да можем с капацитета на всички да търсим обединение и сила вляво", призова лидерът на левицата Корнелия Нинова.

 

Каним всички в БСП да си възобновят членството, заяви Нинова.

 

Тя коментира и събиране на декларации от партийни организации с искане за бърз конгрес на 10-11 декември и смяна на ръководството.

 

"Изчакахме да видим тези декларации, да постъпят официално и да видим дали преместваме официално конгреса от февруари през декември. Информираме ви, че до този момент официално на "Позитано", както си му е редът, по устав, са постъпили 6 декларации, неофициално знаем за още 17, но не са дошли. Тоест общо 23 от общо 296 организации", съобщи Нинова и допълни, че за да бъде сменена датата на конгреса от постъпването на декларацията до конгреса, трябва да има 15 дни.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отказа да коментира решението на Софийска градска прокуратура да се самосезира във връзка с нейни изказвания и на депутата от левицата Георги Свиленски за машинното гласуване и кодовете за машините. От прокуратурата ще възложат и проверка на ДАНС по случая, съобщиха от държавното обвинение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 3782 |27.11.2022 Нинова прозря фалшификации на последните избори . 4| 4748 |25.11.2022 Костадин Паскалев: Над 70 общински и партийни структури са свалили доверието от Нинова . 2| 3647 |24.11.2022 Нинова: Условието за съставяне на правителство вече е ИК. ”Коалицията на войната” е преди ”коалицията на хартията” . 1| 3225 |21.11.2022 Нинова: Радев предопределя отсега, че няма да има правителство, което не е негова работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads