Реклама / Ads
5| 4637 |25.02.2016 НОВИНИ

Ноев: Национално предателство ще е ако хвърлите войниците в калта

.
Бойко Ноев
Ако войниците, които ще бъдат изпратени да пазят границата, бъдат хвърлени в калта в дрипави палатки, това ще бъде национално предателство, каза пред журналисти в парламента Бойко Ноев министър на отбраната в правителството на СДС, в служебното правителство на Ренета Инджова, заместник-министър на отбраната в правителството на Любен Беров и бивш посланик в НАТО, Белгия и Люксембург, предаде Фокус.
 
Според Ноев в новата история на парламента не е имало гласуване, при което от 134 депутати, 134 да гласуват „за”, каза той във връзка с приетите промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, с които се позволява на армията да охранява границата. Той коментира, че това единодушие показва, че не само общественото мнение в страната, но и народните представители са убедени, че е създадена ситуация, която е различна от преди и това налага държавата да мисли по различен начин, за своето разпределение на ресурсите за сигурност.

„Това, което народните представителите решиха днес, има историческо значение. То слага точката на едни ненужни спорове и е много позитивно развитие. Предстоят важни практически неща”, заяви той.

Бойко Ноев каза, че на практика предстои да се помисли за човешкия фактор. „Твърдим, че можем да изпратим армия на границата веднага, но ние не можем. Ако днешните управляващи хвърлят войниците в калта, в дрипавите палатки, както хвърлиха полицията, ако правителството отново започне да гласува държа за огрев и завива войниците с найлони по границата, това ще бъде едно падение на границата и национално предателство”, заяви още той. Ноев коментира, че правителството трябва да мисли за хората по границата още, при планирането на операциите, както и да стори удобни условия за живот. „Трябва да ги обучат по начин, по който те да могат адекватно да реагират на съответна заплаха ако такава възникне”, каза още той и допълни, че трябва да има съвместни учения между армията и МВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5418 |21.02.2016 Кадиев: Изборът на Цветанов е предателство на опозицията . 16| 4786 |17.02.2016 Ноев: НАТО да признае, че има проблем на границата ни с Турция . 9| 4242 |05.02.2016 БСП: Национално предателство правят управляващите за небето ни . 19| 4609 |25.01.2016 Танев: Патриот съм; няма да режа нищо, свързано с националността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads