Реклама / Ads
8| 5945 |01.06.2011 НОВИНИ

Я. Нотев: Няма двустранни договори, обвързващи депутати

.
Явор Нотев
Аз не съм подписвал никакви договори; имало е само проект за договор, осведоми депутатът.
 

Не бих могъл да разкажа много за случая, извън известните обстоятелства, обяви по БТВ Явор Нотев, депутат от Атака. Документи няма, няма договор, подписан двустранно; имало е проект за договор, подписан едностранно и единственото, което може да се разбере, е, че г-н Николов е имал някакво отношение. Заверката на подписа на едно лие не придава сила на договор, каза Нотев по повод информацията, че Волен Сидеров държал депутатите от Атака зависими с договори за поръчителство в полза на офшорни компании на Сейшелите на стойност 150 000 евро. Това съобщи ексдепутатът от Атака и сега независим В. Николов.

За мен е любопитна позицията на Николов на няколко нива, коментира Нотев. Нека той да изясни кой е подготвил тези документи, на мен не ми е предлагано да подписван такива документи, та да ги подписвам, без да знам или объркан, обясни той. За това може да говори само този, който е положил подпис. Не ми е удобно да обсъждам такива неща, вие сте намерили един от подписалите, нека той обясни, предложи Нотев. Нямам общо с това, но да се говори, че някой не знае какво подписва и да заема място в НС, не е обяснимо, каза той.

Чували ли сте за т.нар. бланкови оставки, написани, но без нанесено име, за такива практики се говори в цяла Европа, попита Нотев. Трябва да се отмени възможността да се създават привилегии или примамки, трябва да се гарантира лоялността на избранниците, за да не търсят лидерите други начини за това, предложи Нотев. Не виждам нито един, обвързан с такава сума, заключи той.

Това е един класически случай на шикалкавене, съобщи Михаил Константинов в същото предаване. Попилейте тези хора, предложи той. Очевидно става дума за форма на натиск; самите шантажирани също трябва да си гледат нещата, каза той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5283 |21.02.2011 Я. Нотев: Прокурорът трябва да е господар на информацията . 15| 4697 |28.01.2011 Я. Нотев: Ще видим дали някой не се е записвал сам . 4| 5112 |24.01.2011 Я. Нотев: Има дело по СРС-тата . 36| 6488 |22.01.2011 Я. Нотев: Комисията за СРС ще изслуша Росен Миленов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads