Реклама / Ads
0| 4810 |01.01.2017 НОВИНИ

Нов ад в Истанбул, 39 души са убити в нощен клуб

.
Източник: ЕPA
Най-малко 39 души бяха убити, след като неизвестен извършител откри стрелба в нощен клуб в Истанбул, съобщи валията на града Васип Шахин. Повече от 40 души са ранени.
 

Според Си Ен Ен Тюрк около 1:30 ч. местно време нападателят е влязъл в клуб „Рейна“ преоблечен като Дядо Коледа и е открил безразборна стрелба. Преди това, на входа на сградата, той застрелял полицай и цивилен, пише Ройтерс и БТВ.

 

Агенция Доган разпространи кадри от охранителна камера в клуба, на които се вижда стрелецът. Първоначално беше съобщено, че нападателите са двама. Си Ен Ен Тюрк предава, че на мястото са изпратени 50 – 60 линейки. На видеа от мястото на инцидента, разпространени в социалните мрежи, се вижда тяло, лежащо на улицата, много линейки и полицейски коли. По време на стрелбата в клуба е имало между 500 и 700 души. Той се намира край Босфора, в кв. „Ортакьой“, в района Бешикташ. В момента там тече полицейска операция. Мести медии съобщават, че някои от посетителите са скачали във водата, за да се спасят от стрелбата.

 

Това е поредното терористично нападение в Турция от последната година. Отговорността за предишните си поделиха кюрдски екстремисти и джихадистите от "Ислямска държава". След многобройни предупреждения властите мобилизираха над 17 хиляди полицаи само в Истанбул, но не успяха да спрат снощната атака.

Американският президент Барак Обама, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и други световни лидери изразиха съболезнования към турския народ и предложиха подкрепа на правителството на Турция да се справи с извършителите на нападението.

По повод атентата, ръководителят на външната политика на ЕС Федерика Могерини написа, че "2017-та започва с нападение в #Istanbul. Нашите мисли са с жертвите и техните близки. Ние продължаваме да работим, за да предотвратяваме подобни трагедии."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3833 |21.12.2016 11 деца са убити, след като автобус се вряза в мюсюлманска процесия . 0| 4204 |07.11.2016 Цачева бие в Измир, Орешарски в Истанбул, в Бурса на кантар . 0| 4125 |01.11.2016 Гаджето на убития мъж: Предупредих полицията, че ни заплашват със смърт . 0| 4064 |14.10.2016 Най-малко 17 души убити при взрив на кола-бомба в Алепо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads