Реклама / Ads
23| 3288 |04.04.2021 НОВИНИ

Нов политически пъзел: Възможен ли е дебат между политическите лидери?

.
Доц. Стойчо Стойчев Източник: Bulgaria ON AIR
Лидерски дебат - примерно между първите четирима - е невъзможен, защото те живеят в различни паралелни реалности. Не бих казал, че става дума за война между институциите, а за конфликт между премиера и президента.
 

Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR политическият анализатор доц. Стойчо Стойчев. Според него проблемът идва, когато дойде време за избори, в които се гласува не "анти", а "за".

 

"Спекулираше се много с избирателната активност, че ще бъде ниска, но аз смятам, че това няма да е така. Не вярвам на тези избори да гласуват по-малко от 3 милиона души. Живея в квартал със застаряващо население, но видях хора над 80 г. да излизат да гласуват днес. Възрастните хора масово си гласуват - след като те не се изплашиха, едва ли по-младите ще се стреснат", подчерта Стойчев.

 

Според него е нормално да има проблеми с машините. По думите му трябвало да се прилага едната технология - машинно или чрез хартиена бюлетина, защото щели да последват много грешки и евентуално оспорване на резултата. Използването на двата начина на гласуване паралелно създавали само проблеми.

 

"Посланията бяха насочени към избирателите на отделните партии. Фокусът беше за запазване на електоралните възможности и да не загубят вече привлечените гласове. В този смисъл кампанията беше завършила преди да започне", каза от своя страна политологът Георги Киряков.

 

Според него последните проучвания показали по-голяма разлика между първия и втория.

 

"Всеки ще си получи дяла, но той няма да е достатъчен да събори първия. Избирателната активност не е проблем, защото няма долен праг. Въпросът е, че няма да има достатъчна тежест сред обществото. Сигурно активността ще е по-ниска от предни избори, защото доста хора ще се изплашат", подчерта той.

 

"Винаги ще има човешки фактор при вота и той е свързан с натрупаната умора по време на часовете за гласуване", допълни Киряков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6319 |01.04.2021 ”Зюддойче Цайтунг“: Борисов е политически сирак на Меркел . 17| 4455 |29.03.2021 Алибегов моли: Не ни намесвайте в политическите си игри! . 7| 4740 |23.03.2021 Николо Коцев: Безкрайно грозно е Гарванлиев да бъде малтретиран по политически причини . 20| 4575 |12.03.2021 Политически ”локдаун”: Посещение на Радев на косъм да затвори варненския театър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads