Реклама / Ads
10| 8466 |30.05.2012 НОВИНИ

Нов трус разлюля Перник и София; шефът на сеизмолозите го усети в тв ефир

.
проф. Николай Милошев
3,3 е била неговата интензивност. Хората, които живеят в непрестанен стрес, развиват по-голяма чувствителност, няма обаче чувство за съпричастност от страна на останалите региони към Перник, коментира психолог.
 

Досега не е имало човек, който да е поискал от нас да прикрием някаква информация; вече с трето правителство работим от института. Не ни е лесно през тези дни, но това е най-малкият проблем. По-важното е жителите на Перник да се съвземат, но хората, странно защо, винаи търсят жълтата новина, коментира по БТВ директорът на Института по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките Николай Милошев. През следващите 1000 години жителите на Перник няма да усетят по-силен трус, само трябва да преживеят настоящия период.

Същевременно в Перник са на успокоителни, стана ясно от репортаж на телевизията от миньорския град. Вчерашните трусове обаче не са се отразили на абитуриентските балове. Вече свикнахме да ни друсна, казаха зрелостници, които не спрели да танцуват цяла вечер. "Ние не търсим Рихтеро с винкели, он ни търси, да ни друса", каза перничанин по повод актуалните вицове за земетресението напоследък.

Нормално е хората, които живеят в непрестанен стрес да развият по-голяма чувствителност, коментира психологът Хр. Монов. Той предложи да се намали психозата и да се увеличи чувството за съпричастност от страна на останалите региони към Перник. Той не видял готовност от цялата държава да направи нещо подобно. Хубаво е хората да са просто близо един до друг, посъветва той и предложи от Шоуто на Слави да направят благотворителен концерт в Перник. Хората да се съсредоточат не върху емоциите си, а върху възстановяването на домовете си, препоръча още Монов.

По време на разговора в студиото на БТВ стана поредният лек трус, за който веднага позвъниха на проф. Милошев от института. По предварителни данни ставало дума за 3,3 по Рихтер. Епицентърът на труса е в района на Перник, на 31 км западно от София, 12 км северозападно от Перник и 7 км южно от Брезник. Трусът е бил на 2 км дълбочина. Медиите прееспонират нещата, каза той и обясни това с желанието на всяка цена да се получи новина, при това колкото може по-стряскаща.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5834 |29.05.2012 3.9 по Рихтер стресира матурата в Перник . 2| 5668 |28.05.2012 Седмокласниците в Перник на изпит по математика днес . 2| 6054 |23.05.2012 България - на матури; Перник - не . 8| 6185 |22.05.2012 Два дни без работа и училище в Перник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads