Реклама / Ads
6| 3042 |19.05.2023 НОВИНИ

Нови санкции очакват Русия на срещата на Г-7

.
Започва срещата на лидерите от Г-7 в Хирошима, почти 78 г., след като японският град бе ударен от ядрена бомба. Очаква се на срещата да се вземе решение за налагането на още санкции срещу Русия заради продължаващата война в Украйна.
 

Великобритания ще обяви забрана за търговия с руски диаманти и внос на руски метали, включително мед, алуминий и никел. 86 физически и юридически лица от военнопромишления комплекс на Путин ще бъдат добавени към списъка със санкционирани на Лондон. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел каза, че Европа също ще ограничи продажбите на руски диаманти. Индустрията с диаманти на Русия се оценява на 4 до 5 милиарда долара. 

 

Нови санкции се очакват и от САЩ. Те са насочени основно срещу "руската военна машина".


На срещата ще присъства и украинският президент Володимир Зеленски, който ще отпътува за Хирошима в неделя, казват източници на Европейския съюз пред "Ройтерс". Такава информация бе разпространена и от агенция "Киодо". 


Г-7 е група от седемте най-големи и напреднали икономики в света. В нея влизат Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното кралство и САЩ. През цялата година министрите и служителите от Г-7 провеждат срещи, сключват споразумения и публикуват съвместни изявления относно глобални събития. Япония пое председателството на Г-7 от Германия през 2023 г., което означава, че ще бъде домакин на редица срещи през годината, най-вече годишната среща на върха.


ЕС не е член на Г-7, но присъства на годишната среща на върха, докато представители на страни, включително Австралия, Бразилия, Южна Корея и Индия, също са поканени.


Русия беше изключена от групата - известна преди като Г-8 - през 2014 г. в отговор на анексирането на Крим.


Това е втората среща на върха на Г-7, доминирана руската инвазия в Украйна. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2793 |18.05.2023 “Митниците” очакват срив на приходите от 1.4 млрд. лева . 0| 2679 |18.05.2023 COVID-19: Новите случаи са 135, един е починал . 0| 3855 |17.05.2023 Турция въвежда нови правила за влизане в територията си. Шофьорите да имат едно наум! . 1| 2729 |17.05.2023 155 са новите случаи на Covid-19 у нас, починали са 4 заразени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads