Реклама / Ads
11| 4070 |13.12.2021 НОВИНИ

Новият правосъден министър пое щафетата. Първата цел - Гешев

.
Надежда Йорданова, Иван Демерджиев
Първата цел на новото ръководство на правосъдното министерство ще е смяната на главния прокурор Иван Гешев. Това стана ясно от думите на министър Надежда Йорданова, която от днес заема поста в новия състав на Министерския съвет. Тя бе категорична, че ще продължи започнатото от служебния министър Иван Демерджиев.
 

“Поемам правосъдното министерство от добри ръце, които през последните месеци работиха активно в общата посока, към която вървим и ние. Дори в 46-тото Народно събрание с господин Демерджиев успяхме да свършим добри неща, да придвижим част от дебата около Закона за изменение на съдебната власт по-напред. Поемам поста на правосъден министър с решителност, вяра и оптимизъм. Имаме да свършим много задачи. В обществото ни хората усещат, че има справедливост. За мен и колегите ми ще е важно човекът да е в центъра на правосъдието, защото то затова е създадено, а не да се използва като извинение и инструмент за борба между клики. Едно от първите неща, за които ще настояваме, е главният прокурор да поеме своята отговорност, да подаде оставка или спрямо него механизмите на закона. Гешев струва всеки ден пари и достойнство на нашия народ, пречи на Плана за възстановяване да бъде придвижен още по-напред”, посочи Йорданова. 

 

“Не успяхме да довършим задочния дебат с прокуратурата, която се опитваше да ме ограмотява. Искам да предам и на нейния ръководител, и на тези, които се опитват да ме ограмотяват, че много ще се радвам, когато българската прокуратура достигне нивото, което достигне нивото, което демонстрирахме ние през тези 7 месеца в Министерството на правосъдието. Следват законодателни изменения с бързо темпо. Крайната цел е конституционна реформа. Но не бива да чакаме такова мнозинство и трябва възможните законодателни изменения да бъдат приети и приложени, за да се подобри средата и да почувстваме резултатите от това”, заяви пред журналистите служебният правосъден министър Иван Демерджиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 3797 |13.12.2021 Кирил Петков е новият министър-председател на Република България . 17| 3085 |13.12.2021 Костадинов: Новият кабинет продължава политиките на ГЕРБ. Няма да го подкрепим . 18| 3980 |12.12.2021 Новият председател на КС: Гражданите усещат липсата на защитата от Конституционния съд . 7| 3644 |12.12.2021 Министър Денков призна: Попаднахме в капан – изискваха се тестове, а тестове нямаше

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads