Реклама / Ads
12| 6148 |26.03.2014 НОВИНИ

В НСИ шокирани от думите на Ренета Инджова за преброяването

.
Източник: НСИ
Заместниците на шефката на НСИ Ренета Инджова са шокирани от разпространената информация за преброяването през 2011 година, че изнесените данни са неверни. Това става ясно от изявление, изпратено до медиите от Сергей Цветарски и Диана Янчева.
 

Вчера излезе информация, че 200 000 души в повече са били регистрирани през 2011 година, когато е проведено Националното преброяване. Това засякла проверка, направена от настоящия екип на статистиката.

Тази сутрин пред Нова телевизия шефката на НСИ заяви, че при преброяването не са спазени основни правила за това. Като пример тя даде преброяването в интернет. „В кампанията е отправено неправилно послание, че може да се преброиш през интернет, ако не искате да ви посещават вкъщи”, заяви Инджова.


Заместниците й обаче заявяват, че се дистанцират от изнесения доклад, защото не бил професионален, не е изготвен от широк кръг от експерти и обсъден на явен форум, където могат да се чуят всички аргументи.

„Това е доклад, написан от група от няколко човека, всеки със своите (невинаги професионални) интереси. Показателно е, че ние, макар и част от ръководството по закон, го прочитаме едва след публикуването му на страницата на НСИ”, се казва в съобщението на Сергей Цветарски и Диана Янчева.

Освен това заместниците на Инджова я обвиняват в авторитарен стил на управление.

„На пръв поглед не е ясно каква е връзката между този доклад и взаимоотношенията на председателя на НСИ с нейните заместници. От друга страна, всички в НСИ са свидетели на абсолютното изолиране на заместник-председателите от ръководството на института, а на директорите е забранено да осъществяват какъвто и да е (професионален също) контакт с ресорните им заместник-председатели под претекст „да не бъдат изложени на издевателства“ (думи на г-жа Инджова)”, се казва още в съобщението.

Що се отнася до обвиненията на Ренета Инджова, че заместниците й „по цял ден стоят в Министерския съвет” и намеците за политически контрол, в писмото се казва, че тези твърдения са неверни: „Ще подчератем само, че нашият трудов стаж е преминал в НСИ (над 30 години), докато тя е политическо назначение”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4964 |24.03.2014 Проф. Марков: Законът е против референдумите . 36| 33369 |26.02.2014 В САЩ почина дъщерята на Ренета Инджова - Ралица Славенкова . 13| 5098 |25.02.2014 БСП готвели промени в закона за референдумите . 52| 5731 |14.02.2014 Местан: Заставаме зад думите на депутата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads