Реклама / Ads
1| 2923 |13.12.2021 НОВИНИ

Нужни ли са 100 дни толеранс на новото правителство? Кои са подводните камъни?

.
Източник: БГНЕС
Всяко правителство е логично да получи 100 дни толеранс, особено когато е ново и сложно конструирано. Това каза на влизане в парламента съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.
 

„Иначе най-важните въпроси са очевидни – цената на тока, на водата, кризата с коронавируса, инфлацията и полагането на основите на растеж“, каза той.

 

По думите му подводните камъни, с които правителството ще трябва да се справи, са много.

 

„Очевидно е, че структурата на правителството е доста сложна и трябва да се сработи. От тази гледна точка 100-те дни наистина са важни. Оттам нататък има поредица от огромни предизвикателства, които вече изброих“, каза Иванов.

 

Според посочения за министър на спорта Радостин Василев са нужни повече от 100 дни толеранс на новия кабинет.

 

„Коалиционното споразумение включва политиките, които са неотложни във всеки един от секторите. Аз не бих дал оценка колко дни са нужни“, допълни той.

 

По думите му има огромни подводни камъни във всеки един сектор.

 

„Задължително трябва да се реши да не се вдигат цените от 1 януари за битовия потребител. Трябва да обсъдим помощите за енергийно слаби, да продължим мерките за бизнеса. Първите 100 дни са за овладяване на кризата. Твърде много се забавихме с тези три избора през годината“, коментира Корнелия Нинова от „БСП за България“ пред журналисти преди правителството, оглавено от Кирил Петков от „Продължаваме Промяната“, да бъде гласувано.

 

„Първото нещо, с което ще се заемем в Министерството на икономиката и индустрията са язовирите“, заяви тя.

 

„Аз лично им давам 100 дни толеранс, защото смятам, че има много неща, които трябва да се направят и ще могат да направят“, смята Александър Симов от БСП.

 

Той е на мнение, че работата трябва да стартира с бюджета и цените на тока.

 

Подводните камъни пред новото правителство, според Симов, са цялото наследство, което получава от ГЕРБ.

 

„Ясно е, че подводни камъни ще има, но смятам, че ще могат да се справят“, смята той.

 

Според Атанас Зафиров от левицата е необходим по-голям толеранс към коалиционното правителство предвид това, което е било преди това. По думите му има огромни подводни камъни навсякъде, във всеки един сектор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3239 |13.12.2021 Петър Витанов: Новото правителство трябва да върне държавата в коловозите на демократичността . 5| 3340 |12.12.2021 Александър Маринов: Президентът не е резервна гума на новото правителство . 23| 28418 |12.12.2021 Новото правителство незабавно ограничава правомощията на главния прокурор . 7| 3366 |12.12.2021 Чуждите медии: Мисията на новото правителство в София е да сложи край на корупцията и на кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads