Реклама / Ads
1| 2921 |06.12.2021 НОВИНИ

Облачен, ветровит и дъждовен Никулден

.
Източник: БГНЕС
Днешният празничен Никулден ще бъде облачен, ветровит и дъждовен, прогнозират синоптиците.
 

Днес ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. Временни разкъсвания на облачността ще има над източната половина от страната. В западните и южните райони ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб, в Източна България умерен и временно силен югозападен вятър. Там е в сила предупреждение от първа степен (жълт код) за пориви до 80 км/ч.

 

Почти тихо ще се задържи в северозападните райони. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 11° и 16°, по-ниски в Северозападна България - 8°-10°. Привечер и през нощта срещу вторник валежите ще се активизират.

 

Над Черноморието облачността ще е значителна, но само на изолирани места в южните райони ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температура на въздуха ще са между 15°-17°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. Слаби превалявания ще има на места в масивите от Западна България и Родопите. Ще духа силен, по билата временно бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра - около 2°.

 

През нощта срещу вторник и във вторник, с умерен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът бързо ще премине в сняг, ще се образува снежна покривка до 5-10 см. През деня валежите ще обхванат и Източна България.

 

С продължаващото застудяване на места и в Североизточна България ще вали сняг, а в източните райони и Горнотракийската низина - дъжд. Повишена вероятност за значителни по количество валежи има на места в Южна България, а привечер и през нощта срещу сряда - в източната половина от страната.

 

По планинските проходи ще има условия за навявания. В сряда ще бъде студено и ветровито, но още преди обяд от запад валежите бързо ще спрат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3199 |01.12.2021 Днес ни чака ветровито време. Облечете се добре! . 0| 2927 |26.11.2021 Дъждовно и ветровито време днес. Във вторник – първи сняг . 0| 3056 |19.11.2021 Облачен и ветровит петък . 0| 2985 |02.11.2021 Ветровит вторник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads