Реклама / Ads
21| 5164 |20.07.2021 НОВИНИ

Обрат! ИТН ще проведе консултации с формациите, от които очаква подкрепа в НС

.
Ивайло Вълчев Източник: стопкадър, bTV
Обрат в позицията на „Има такъв народ“. Преди да представят новото си предложение за правителство с техен мандат, ще проведат консултации с формациите, от които очакват подкрепа. Това обяви Ивайло Вълчев след заседание на парламентарната група.
 

„Нещата, които трябва да се обявяват в парламента, ще ги обявяваме в парламента. Нещата, които трябва да бъдат обявени в разговор с другите парламентарни групи, ще ги научат първо те в разговор с тях, така, както изисква тази професионална диалогичност. Няма да използвам фразата, че сме си направили необходимите изводи, но всяка информация, която трябва да бъде комуникирана с останалите, ще бъде комуникирана там, където й е мястото и там, където първо заинтересованите ще я чуят. Мисля, че в последните дни показахме с всичките си думи и действия, че абсолютно осъзнаваме това, което лежи на нашите плещи“, уточни той.

 

Според него разговорите с другите формации в парламента едва ли ще се случат утре, когато е по-скоро „церемониален“ ден, но ще се разберат кога ще се случат.

 

От „Има такъв народ“ отказаха да коментират дали отново ще номинират Ива Митева за председател на Народното събрание, щели да обявят решението си в зала. Мика Зайкова и Радостин Василев, който беше предложен за министър на младежта и спорта в първия проектокабинет на партията, обаче обявиха подкрепата си за нейното издигане:

 

„Ако питате мен, аз харесвам Ива, защото тя е великолепен юрист“, заяви Зайкова.

 

„Тя има пълната моя подкрепа, винаги“, допълни Василев.

 

Със сигурност първото заседание на 46-ото Народно събрание ще води 79-годишната Мика Зайкова от ИТН като най-възрастния депутат.

 

„Още не съм си подготвила речта. Мисля, че с избора, който направи българският народ, ни каза много точно какво иска“, обяви тя. По думите й не трябва да се прекалява с провеждането на избори.

 

„Разбирам, че е демократична процедура, но хайде да не прекаляваме с използването на тази процедура. Да седнем и да си свършим работата, да си структурираме парламента, да си изберем правителство и да заработим за хората, защото хората това чакат“, уточни Мика Зайкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 28458 |13.07.2021 Милен Велчев: Едва ли Трифонов си прави илюзия, че може да получи подкрепа, без да се проведе разговор . 10| 2866 |09.07.2021 Ще се проведе втори ден от инициативата „Три морета" . 0| 3013 |06.07.2021 Тристранката ще проведе извънредно заседание . 1| 3089 |25.06.2021 Министър Асен Василев започва консултации по бюджетната политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads