Реклама / Ads
2| 3125 |27.09.2021 НОВИНИ

Ограничават движението по АМ ”Струма”, три свлачища са се активизирали

.
От утре движението по магистрала ”Струма”, в участъка от 23-ти до 24-ти км, в област Перник ще се осъществява двупосочно в платното за София.
 

Заради укрепване на пътното платно и  изграждане на снегозащитни съоръжения ще бъде затворено платното за Кулата. Предвижда се ремонтът да завърши до 20 декември. За улеснение на движението в най-натоварените часове се организира реверсивно движение в платното за София.

 

Междувременно три свлачища са се активирали на автомагистграла „Струма“, в участъка между Благоевград и Симитли, който се изгражда в момента. Заради едното от тях строителството е спряло преди година и половина. На проверка в района беше заместник -министърът на регионалното развитие Иван Шишков. Голямото свлачище е непосредствено след моста при кръговото кръстовище, което свързва магистралата с главен път Е-79 край Благоевград. На две места са се активирали свлачища и след новия тунел „Железница“, който ще бъде завършен през април идната година, каза Иван Шишков:

 

"Останах изключително неприятно изненадан. На две от местата по АМ "Струма" има свлачища, като на едното място заради това свлачище е спряло строителството преди година и половина. Това са проблеми, които очевидно доста време са замитани".

Заместник- министърът на регионалното развитие заяви, че започва спешно обследване и проектиране за укрепването на свлачищата. В останалите участъци строителството на АМ „ Струма“ върви интензивно, каза Иван Шишков, но призна, че няма окончателно решение за трасето в Кресненското дефиле, тъй като се чака становището на МОСВ:

"Очакваме след решението на МОСВ това нещо наистина да се реши и да се знае реално какво ще се прави, за да може да се завърши АМ "Струма"“. 

За протестната готовност утре на фирмите от пътностроителния бранш, заместник-министър Шишков заяви:

 

"Те са абсолютно прави. Въпросът е, че някой във времето им е обещал да строят и после някак си ще им бъде платено. Ние търсим да не е „някак си“, търсим да е законово“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2970 |24.09.2021 Ограничават движението в тунел „Ечемишка”, посока София . 0| 3082 |16.09.2021 Ето къде ще е затруднено движението заради ремонти . 0| 3411 |07.08.2021 Ограничават движенето по АМ ”Хемус” за тирове над 12 тона . 0| 3023 |22.07.2021 Пускат движението към София по ремонтираната АМ „Тракия“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads