Реклама / Ads
0| 3978 |10.03.2022 НОВИНИ

Олена Зеленска с писмо до Путин: Масово е убийството на цивилни, ужасяващи са детските жертви

.
Олена Зеленска
Олена Зеленска, първата дама на Украйна, публикува отворено писмо, адресирано до световните медии, в което подробно описва „масово убийство на украински цивилни“. След като съпругът й, президентът Володимир Зеленски, се очертава като лице на украинското неподчинение на руската инвазия, Зеленска става все по-активна онлайн като средство да го подкрепи, и да информира света за тежкото положение на страната.
 

Когато Русия за първи път нахлу в Украйна на 24 февруари, Зеленски направи видео и обяви, че „вражески саботажни групи“ са влезли в Киев и че той е тяхната цел номер едно. Семейството му, каза той, е втората мишена.


Местонахождението на съпругата и двете деца на президента са тайна от съображения за сигурност. Въпреки това Зеленска играе активна роля в социалните медии, като вдъхновява хората и подкрепя съпротивата срещу руските сили. Само в Instagram тя има 2,4 милиона последователи.


В най-новото си видео 44-годишната жена публикува отворено писмо до огромен брой „медии от цял свят“, които са поискали интервю с нея. То започва с послание, озаглавено "Свидетелствам", в което припомня събитията от 24 февруари. „Танковете преминаха украинската граница, самолети навлязоха в нашето въздушно пространство, ракетни установки обградиха градовете ни. Въпреки уверенията на подкрепяните от Кремъл пропагандни издания, които наричат това „специална операция“ – това всъщност е масово убийство на украински цивилни“. Зеленска изтъква и „ужасяващите и опустошителни“ детски жертви, като описва и ужаса на бебета, родени в мазета, бомбоубежища, и пътища, „наводнени“ с бежанци.

 

След избухването на войната тя създаде специален канал в Telegram, за да предоставя съвети „как да действаме и да живеем във военно време“.


Часове след публикуването на отвореното си писмо, Зеленска актуализира снимката си в Instagram със снимка на млади пациенти с рак, които се отправят на лечение в Полша. „Това са млади пациенти с рак от Украйна. Вчера те се криеха от обстрелите в мазетата на клиниките. Сега те пресичат полската граница, за да намерят безопасност, и най-важното - да продължат лечението си. Никой агресор в света не може да им попречи да спечелят битката срещу болестта!", пише Първата дама, съобщава още БГНЕС.


В обръщението си тя повтаря искането на съпруга й за зона, забранена за полети. „Ако не спрем Путин, който заплашва да започне ядрена война, няма да има безопасно място в света за никой от нас“, завършва Зеленска.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5255 |05.02.2022 Жена е открита мъртва, заобиколена от кучета, които отглеждала . 16| 11017 |26.01.2022 Процедурата за подбор на европрокурори е прекратена заради писмо на Кьовеши . 3| 3773 |26.01.2022 Баневи съдят Гeшев и заместниците му заради писмо до евроинституциите . 2| 3091 |21.01.2022 Филмови дейци с писмо: Един от кандидатите за шеф на филмовия център е политическо лице

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads