Реклама / Ads
1| 4800 |09.02.2018 НОВИНИ

Олимпиада на помирението? Двете Кореи дефилираха под един флаг

.
Високопоставени представители на двете Кореи си стиснаха ръцете публично. На приема преди откриването обаче американският вицепрезидент избегна среща с пратеника на комунистическия Север.
 

22-членната делегация на Северна Корея пристигна в Южна Корея с частния самолет на Ким Чен Ун "Илюшин 62". Машината се приземи на летище Инчхон, близо до Сеул.

 

Моментът е исторически. За първи път член на управляващата фамилия в Пхенян стъпва на южнокорейски земя след края войната между двете Кореи през 53-а.

Става дума за Ким Йо Чен, влиятелната 30-годишна сестра на лидера Ким Чен Ун. Образована в Швейцария,тя не само представлява брат си, но и отговаря за пропагандната дейност на партията. Именно от нея се очаква евентуално важно послание към южнокорейския президент.

 

По протокол севернокорейската делегация се води от 90-годишния Ким Йон нам, шеф на Президиума на Върховното народно събрание или парламента в Пхенян, най-високопоставеният представител на Севера, пристигал някога на юг. Сред посрещачите беше южнокорейският министър на обединението.

 

Южнокорейският президент Му Дже ин посрещна близо 200 гости, сред тях и краля и кралицата на Холандия, както и японският премиер Шиндзо Абе, който е говорил със севернокорейския представител.

За разлика от него, американският вицепрезидент Майк Пенс се появи за кратко и избегна среща с пратеника на Пхенян. Очакваше се двамата да бъдат настанени един срещу друг на масата, съобщава БНТ.

 

Посещението на севернокорейците ще продължи три дни.

 

Ръкостисканията продължиха и на церемонията по откриването на Олимпиадата в Пьонгчанг. Двете Кореи дефилираха под един флаг и имат обединен женски отбор по хокей. Смята се, че страната на Ким ще използва игрите, за да стопли отношенията с Юга и за да излезе от дипломатическата изолация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4486 |09.02.2018 Церемонията по откриването на зимната олимпиада започна . 0| 4700 |05.02.2018 Южна Корея забрани на 36 хил. чужденци да присъстват на Зимната олимпиада . 2| 5399 |26.01.2018 Северна Корея със смразяващ военен парад ден преди Олимпиадата . 0| 4960 |16.01.2018 Майка държала двете си психично болни дъщери заключени десетилетия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads