Реклама / Ads
33| 5447 |24.03.2011 НОВИНИ

Операция без пропуск по драмата, предизвикана от любов и сиромашия

.
Цв. Цветанов
Поредица от събития създали предпоставка Стефан Петров да излезе от нормалното си състояние и да стигне до крайните действия, обясни МВР-шефът. Петров стои в трезора; заплашва да се простреля; пил много успокоителни.
 

Стефан се влюбил в момиче от банката
. То предпочитало друг. Ревността се е превърнала в омраза и Стефанов използвал познанството си с момичето, за да обере трезора и така да реши проблемите си с безпаричието”, разкрил криминалист пред вестник “Труд”.

За първи път у нас се провежда подобна операция
, каза по БТВ новините вътрешният министър Цветан Цветанов. Той благодари на колегите си за проявения професионализъм, който даде възможност всички заложници да бъдат освободени, без да е оказано никакво физическо насилие върху тях

Във връзка с приликите на случая с инцидента от януари 2009, когато беше отвлечен автобусът София-Варна с 39 пътници, когато похитителят също имаше разрешително за оръжие, също бивш охранител, Цветанов каза, че при похитителя от Сливен е имало поредица от събития, които явно са създали предпоставка да излезе от нормалното си състояние и да стигне до крайните действия.

„Не винаги, когато се прави дадено психологическо изследване, не би могло да бъде установено това, в етапа, в който се провежда. За това има поредица от изследвания, които се правят в по-късен етап и се надявам подобни инциденти да бъдат по-малко и да правим всичко възможно да не допускаме те да се случват”, каза вътрешният министър.

Попитан дали не трябва да бъдат ограничени режимите за притежаване на оръжия, Цветанов каза, че не трябва да се отива в крайности. „Винаги трябва да се взимат правилни решения на базата на обществена дискусия и да се преценяват нещата, които са свързани с гарантиране сигурността на гражданите и да ги лишаваме от възможности, които законодателството към този момент – да боравят с лично оръжие”, каза Цветанов.

Относно критиките, че в първите часове не е била добра реакцията на полицията, вътрешният министър каза, че винаги ще има критики, но за него е важен финалният етап
. „Когато постъпи сигналът колегите предприеха адекватни действия, за да обезпечат мястото и да се направи обсег, който да бъде гарантиран за недопускане на други хора да влизат В кратки срокове колегите от СОТ и психолозите тръгнаха от София с предоставена летателна техника, за да може да се придвижат максимално бързо. И в момента, в който бяха на място всички действия се контролираха. И смятам, че няма пропуск, който да е направен в тази операция. И всичко, което правим в учебния процес на колегите е точно да надграждаме и да изграждаме подобни качества, за да могат да реагират в подобни екстремни ситуации”, каза Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5332 |19.03.2011 Аню Ангелов: Ще участваме в хуманитарна операция за Либия . 4| 14373 |08.03.2011 Операция „Пеперудите” лови проститутки на Околовръстното . 13| 5869 |01.03.2011 Операция "Лабораториите" в Сливен . 17| 5673 |28.02.2011 Операция "Европейци" тече в момента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads