Реклама / Ads
3| 8762 |14.11.2022 НОВИНИ

Операция „Тайно оръжие“: Започват ли украинците да удрят обекти на руска територия?

.
Украински диверсанти
Украйна може да започне всеки момент операция „Тайно оръжие“ с удари по военни обекти на руска територия, за да демонстрира способността на Киев да нанася удари по секретни бази и недостъпни бази. Това коментират анализатори, интервюирани от The New York Times.
 

Сет Джоунс, старши вицепрезидент на базирания във Вашингтон Център за стратегически и международни изследвания (CSIS), смята, че украинските власти очевидно са готови да продължат подривната дейност срещу позициите на руските войски. Според него това може да са „целеви удари“ и „саботаж на контролираната от Русия територия“.

 

Според служители на Белия дом Киев ще използва зимата, за да попълни и запасите си от оръжия. Според изданието Украйна дава заявки за допълнителни доставки на системи за противовъздушна отбрана, танкове и изтребители. Подривната дейност на украински бойни групи може да се окаже едно от най-силното оръжие на Украйна тази зима, според експерти.

 

Русия от своя страна се опитва да увеличи атаките срещу гражданска инфраструктура, за да сплаши цивилните украинци, смятат американски дипломатически източници.

 

Украинските власти, според The New York Times, предполагат, че Русия възнамерява да удари съоръжения за водоснабдяване. В същото време служители на администрацията на Байдън смятат, че руските запаси от прецизно управляеми ракети с голям обсег са на свършване, а нови не са произведени. По този начин се ограничава способността на Москва да нанася удари по гражданска инфраструктура.

 

Военни експерти очакват възобновяването на пълномащабните настъпателни операции през февруари 2023 г. след преквалификация на войските от двете страни.

По-рано The New York Times съобщи, че въоръжените сили на Украйна могат да продължат да атакуват на юг или в Донбас, без да чакат пролетта. Следващите цели за украинската армия ще са Мелитопол в Запорожка област и Сватово в Луганска област.

 

Според командира на противотанковото подразделение на Въоръжените сили на Украйна в Бахмут, Донецка област, лейтенант Михейченко, следващата решаваща битка ще бъде битката за Бахмут. Нашите сили са готови за нея, категоричен е младият офицер.

 

По-рано анализатори от Института за изследване на войната (ISW) писаха, че зимата едва ли ще спре боевете. Според тях студът може да се окаже голямо предимство на украинската армия, която да нанесе тежки щети на руската армия, която е лошо оборудвана и лишена от доставки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2801 |31.10.2022 САЩ и Южна Корея започнаха операция ”Бдителна буря” с 240 самолета . 23| 12271 |29.10.2022 Кремъл откачи: Пуснаха шамани и Ванга в ток шоу да скандират "Ура, спецоперацията ще успее, САЩ ще ни се молят" . 5| 2810 |24.10.2022 Кулеба и Блинкен: Русия може да използва ”мръсна бомба” като претекст за нова операция . 4| 3182 |28.09.2022 Кремъл: Ще продължим военната операция в Украйна, докато не контролираме цялата Донецка област

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads