Реклама / Ads
12| 4797 |23.07.2008 НОВИНИ

Опозицията внесе вота на недоверие, „Южен поток” предизвика скандал

.
Малко преди да започне официалната пресконференция в Брюксел за оповестяване на доклада за България, опозицията внесе в деловодството на Народното събрание искане за шести вот на недоверие към кабинета "Станишев".
 

Сред основните мотиви за него са нанесените материални и морални щети на България и нейните граждани поради неусвояване на парите от европейските структурни фондове. Според правилника за работа на парламента, дебатите по вота могат да бъдат насрочени не по-рано от три и не по-късно от седем дни, след депозиране на искането.

Малко по-късно в пленарната зала избухна скандал заради ратификацията на споразумението между България и Русия за газопровода „Южен поток", което наложи заседанието да бъде прекратено. Председателстващият Петър Берон отхвърли искането на опозицията за поименна проверка на депутатите. Това стана след като бе прието предложението на шефа на ПГ на „Коалиция за България" Ангел Найденов да се удължи заседанието.

Незавикимата Мария Капон, Веселин Методиев (ДСБ) и Павел Шопов от „Атака" протестираха срещу решението на зам.-шефа на НС. Шопов обяви, че няма кворум в пленарна зала за приемане на процедурното предложение и поиска поименна проверка. Берон обаче отказа, като се позова на правилника за работа на парламента, според който това се изисква преди гласуването. Веселин Методиев призова управляващите да не отвличат вниманието от важния за страната доклад на Европейската комисия, защото това би било най-вече лош знак към Европа. Според него българският парламент трябва да е единен в поведението си, а дебатите по ратификацията на договора за "Южен поток" могат да се довършат утре. Това не било наложително да става днес, след като парламентарните групи имат решения за гласуването си по ратификацията.
Мария Капон, която е и председател на новосъздадената ЕНП, призова дискусиите в парламента по "Южен поток" да бъдат незабавно прекратени. Според нея не е допустимо в момент, в който ЕК представя доклада за България, народните представители да гледат ратификацията на договора между България и Русия за газопровода. "Това, което се случва, е абсолютно несериозно", заяви Капон. Тя бе категорична, че в залата няма кворум за гласуване и при това положение призова опозицията да напусне залата.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5119 |21.07.2008 Опозицията: Всички влакове са изпуснати . 4| 5124 |18.07.2008 Опозицията се омота в „импийчмънта”, готви се да напуска парламента . 13| 4667 |18.07.2008 Волен Сидеров зове опозицията да напусне парламента . 35| 5230 |17.07.2008 Президентът: „Няма политически чадър над никого”. Опозицията: „Оставка!”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads