Реклама / Ads
98| 5674 |02.07.2013 НОВИНИ

Орешарски: С такава обстановка не може да се свикне. Изнервено е

.
Пламен Орешарски
Един министър, а и премиер трябва да работи с различни хоризонти или с други думи да си държи оставката в джоба, заяви в интервю за НТВ премиерът Пламен Орешарски. Той подчерта, че е готов на диалог с протестиращите.
 

С такава обстановка не може да се свикне. Представях си, че ще бъде труден мандат, имаше всички обективни предпоставки за това. Самият факт, че още на третия ден група хора искаха оставката ми, беше първият сигнал. Разбира се, след нашето грешно назначение на г-н Пеевски протестите се засилиха и струва ми се, че в момента ситуацията е доста изнервена, това е доста негативно за развитието на цялата страна, смята още Орешарски.
 

В действията си досега ние отстояваме позиции не от нечие име, а от избирателите си. Направихме първа среща с протестиращите, готов съм на всякакъв диалог. Част от протестиращите отказаха, аз ще продължа да търся диалог, като ги каня, зарече се той.
 

Чувам предимно хипотези за някакви зависимости, някакво задкулисие, напротив, кабинетът действа обратно. Вкарахме в ход предложението на служебното правителство да има определени квоти за парите на държавните фирми в банките. Пеевски го познавам от времето, когато беше зам. министър в по-предишния мандат. Повтарям, това беше политическа грешка, имахме и други грешки, които веднага поправихме, каза Орешарски.
 

Няколко години се формираха икономически и социални проблеми и сега от 15 години насам сме в най-тежкото състояние. Неразплатените задължения били около 2.4 милиарда лева. Бюджетът ще бъде актуализиран, но социалните придобивки, които вече са гласувани, няма да бъдат засегнати, те са осигурени от бюджета. Искаме до август да се разплатим с бизнеса, въведохме 5% намаление на разходите на министерствата, каза още Орешарски.
 

Освобождаваме директора на митниците Ваньо Танов не само за лошо изпълнение на приходите, но и за други неща. Сега длъжността изпълнява заместникът му и ще направим конкурс, осведоми премиерът.

 

Колкото до президента, аз уважавам институцията и ще продължа да работя с него, зарече се още Орешарски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 5954 |27.06.2013 Орешарски: Няма оставка, докато НС ме подкрепя! . 24| 5311 |27.06.2013 Орешарски: Внимаваме с кандидатурата за шеф на ДАНС . 103| 5461 |26.06.2013 Орешарски: Не можем да работим без парламент . 25| 4857 |25.06.2013 Орешарски: Изборни промени се правят при действащ парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads