Реклама / Ads
3| 5367 |26.02.2008 НОВИНИ

Осъдиха канибали, изяли свой приятел на шишчета

.
Украински съд осъди двама мъже и две жени за това, че са изяли свой приятел под формата на шишчета. Канибалската история потресе цялата страна преди година и половина.
 

Убийството било извършено през лятото на 2006 г. Компанията се събрала да празнува на вила до град Черновци. Състояла се от трима мъже и две девойки.

Домакинът, 41-годишният Александър Степанюк, насякъл дърва и запалил скарата, докато приятелите му отишли за месо и напитки. След вкусния обяд се завързал разговор "за живота". Точно тогава една от девойките на шега обявила, че човешкото месо се слави с вкусовите си качества и сигурно не е лошо да пробват някой път. Нейният приятел Александър Войцешко, за да се изфука пред любимата си, грабнал брадвата, която лежала до огъня и тропясал с един удар собственика на вилата Степанюк. Оттук нататък събитията се развили като във филм на ужасите. Другите двама мъже се включили в "осигуряването" на пресни мръвки и скоро Степанюк бил разфасован. От изрязаните му гърди кандидат-канибалите направили шишчета, които накиснали в марината и след това изпекли по всички кулинарни правила на барбекюто. След това компанията излапала зловещия деликатес... Преди да си тръгнат, четиримата заровили останките от трупа на своя доскорошен сътрапезник под жаравата.

"Такова зрелище не сме и сънували! Беше страшно, кошмар!" - споделя пред журналисти един от разследващите трагедията Виктор Войтков.

Съучастничките в престъплението Лилия и Светлана полицаите арестували няколко часа след откриването на трупа от съседи. След две седмици бил задържан и Войцешко, който се криел у свои роднини. Оказало се, че той е стар познайник на прокуратурата и досега е прекарал в затвора около 18 години.

Четвъртият от канибалската компания Дмитрий Чуба бил спипан след два месеца в Одеса. При разпита всички от групата чистосърдечно признали, че са убили своя приятел, за да опитат какво е на вкус човешкото месо. "Нищо не беше ни направил, просто искахме да пробваме, да опитаме човешко...", - споделил по време на разпитите Чуба и се разкаял за постъпката си.

Апелативният съд на Черновицка област осъди Александър Войцешко до живот, без право на обжалване. Чуба ще лежи в затвора 15 години. Лилия Кисилица - 12, а Светлана Лупан - 3 години. Присъдите са окончателни. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4627 |20.02.2008 Осъдиха Митал да плати над 239 млн. лв. на държавата . 7| 5145 |12.08.2007 Георги Първанов: Темата за "Гоце" е приятелски огън от партийна централа . 1| 6822 |10.05.2007 Бизнесменът Николай Гигов: Не предавам заплахи на приятели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads