Реклама / Ads
2| 4261 |09.06.2019 НОВИНИ

Още два протеста в София - полицейски и в защита на българче

.
Източник: БГНЕС
В София днес ще се проведат още два протеста - полицейски и в защита на българско дете в чужбина.
 

В 11 часа на пл. "Света Неделя" в София служители на МВР и подкрепящи ги граждани излизат на демонстрация под надслов "Полицаите не са убийци". Те се събират зарадиа осъдителните присъди за петима благоевградски полицаи, отговорни за смъртта на Ангел Димитров - Чората, починал в ареста през 2005 година.

 

Петимата полицаи бяха осъдени на по 7 години затвор, което наказание изтърпяват в Бобов дол. Осъдените настояват делото да бъде преразгледано, като миналия месец демонстрация в тяхна подкрепа имаше и в Благоевград.

 

В края на месец май главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до Върховния касационен съд за възобновяване на наказателното дело, по което бяха осъдени петимата полицаи за убийство.

 

В късния следобед ще има и друг протест пред сградата на правителството. Надсловът му е "Всяко отнето дете е отнето от всеки от нас".

 

Недоволните се събират заради случая с българското дете Атила Тодоров, което холандски съд е разпоредил да бъде дадено на приемни родители в страната. Според организаторите при случая не е взето предвид решение на българските власти, постановяващо за детето да се грижи баща му.

 

Планира се демонстрацията да завърши с обща молитва в 20 часа пред посолството на Холандия. Протестът е под надслов "Всяко отнето ДЕТЕ е отнето от ВСЕКИ един от нас".

 

Протестът е изключително фокусиран към случая на Атила - българско момче, отвлечено незаконно от България в Холандия и неоснователно задържано в приемни семейства от 2 години насам, съобщиха организаторите. Независимо от наличието на българско съдебно решение за упражняване на родителски права от баща му (български полицай) и заповед за изпълнението и от нидерландските власти, той не може да си вземе детето от там. Службата за закрила на децата, заедно с детските съдилища в Нидерландия разиграват типична схема на "топкане на топката" за да отложат максимално връщането на детето при баща му.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5565 |08.06.2019 Антишествия в София заради прайда . 0| 5233 |08.06.2019 Настъпи часът на София Прайд 2019 . 1| 4441 |04.06.2019 БСП - София показа как ГЕРБ ”усвоява” 2 млн. лв. евросредства чрез ремонт на училище . 0| 3968 |04.06.2019 Градски автобус предизвика верижна катастрофа в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads