Реклама / Ads
7| 6046 |01.12.2009 НОВИНИ

Оставка в САЩ след среща "Първанов-Борисов"

.
Борисов и Първанов на раздумка преди столичният кмет да стане премиер Източник: Вяра Йовева
Посланикът на България в САЩ Лъчезар Петков е подал оставка, съобщи президентът Георги Първанов след среща с председателя на парламента Цецка Цачева. На Дондуков 2 изненадващо Цачева беше придружена от премиера Бойко Борисов.
 

Президентът няма да забави указа за освобождаването на Лъчезар Петков, стана ясно от думите му. Предложението до държавния глава за отстраняване на посланика от поста му бе отправено от Министерския съвет. Причината за исканата смяна бяха изборните нарушения в САЩ по време на последните проведени избори.

"Не бих наложил вето на закона за държавния бюджет още повече в условия на криза. Аз информирах своите гости, че ще подпиша указа за данъчните закони, но ще се обърна към Конституционния съд, който да се произнесе по някои въпроси, заяви президентът Първанов. „Имах възможността да информирам за своите виждания и разбирания”, каза още той. По думите му след като е получил доклада на Комисията по бюджет и финанси, е получил и необходимите уверения относно Закона за данъците на физическите лица, където бе предвидено отпадане на данъчните преференции за младите семейства. „Получих уверения, че това няма да се случи”, посочи президентът Първанов.

„Поставих и един друг въпрос, който се обсъжда в публичното пространство – става дума за ДДС върху адвокатската защита”, каза Първанов. Той каза още, че по време на срещата са обсъдени промените в Закона за интеграцията на хората с увреждания, където се предвижда интеграционната добавка, която да се замени със социална помощ. „Не смятам за справедливо въвеждането на доходен критерий при хората с увреждания”, посочи Първанов.
Основното бе необходимостта бързо да се подпише указът за данъчните закони.

Днес беше планувана среща между Георги Първанов и председателя на парламента Цецка Цачева. Изненадващо при президента обаче пристигна и премиерът Бойко Борисов. Той се присъдени към председателя на Народно събрание Цецка Цачева, която както бе обявено още вчера, по нейна молба има среща с държавния глава.

Предварителните теми, обявени от президентската администрация, са евентуалното вето, което Първанов смята да наложи над някои новоприети закони от парламента. Припомняме ви, че през последните седмици двамата си размениха остри думи, след което дори се стигна до идеята да бъде поискан импийчмънт на Георги Първанов. Той на свой ред обвини Бойко Борисов в популизъм и дори даде интервю в „Шоуто на Слави”, в което отгховори на нападките от страна на ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5001 |27.11.2009 Зам.-министър подаде оставка заради служба в ДС . 6| 4867 |24.11.2009 Отговорен за смъртта на 3 деца подаде оставка . 6| 5125 |24.11.2009 Желева и Хилъри стягат среща Обама-Борисов до края на годината . 5| 4733 |21.11.2009 Скелети в гардеробите на всяко министерство посрещал бюджетът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads