Реклама / Ads
4| 5034 |18.04.2008 НОВИНИ

Освен ДПС никой друг не бил готов за избори

.
От ДСБ считат, че и те не са готови. БСП изпитвали параноя, че може да не си изкарат мандата, НДСВ от това, че ще изчезнат, а другите партии се стремели да оцелеят.
 

Министрите в правителството от НДСВ фактически вече били от квотата на БНД, което означавало, че новата партия ще подкрепи правителството. Всеки вдигал собствената си цена и изказванията на НДСВ, че ще напуснат били героични, но в никакъв случай не били истина, обяви по БТВ Елеонора Николова, независим депутат. Тя не би подкрепила правителството на Сергей Станишев, но изрази надежда, че премирът ще изчисти мафиозните образувания в МВР.

Според Елеонора Николова случващото се в държавата няма как да подмине Георги Първанов, защото той бил “баща” на ситуацията в страната и трябва да поеме своята вина и отговорност. Николова изрази недоумение, че Георги Първанов и Бойко Борисов дават висока оценка за работата на Румен Петков.

Същевременно тя се обяви против кръглите маси за преговори на програмно правителство, защото това било подменяне на вота на гражданите. Експертното правителство означавало, че се съсредоточава управление в ръцете на президента и по този начин има отказ от парламентарната демокрация. Николова счита, че БСП би могла сама да се свали от власт, не изпълнявайки предизборните си обещания.

ДСБ в момента не готова за избори под каквато и е форма и това се виждало през изтеклите четири години, обяви по БНР Нено Димов, депутат от ДСБ. Той напомни, че когато минат едни избори всички партии започват да се готвят за следващите, но у нас това не се наблюдавало с изключение на ДПС, които били винаги готови. Политиката е ежедневна работа, но у нас не е професионална, категоричен беше Димов, който даде за пример последния вот на недоверие, когато опозиционните партии дори не изчерпали времето си за говорене.

БСП обаче изпитвала параноя от това, че може да не си изкара мандата, а НДСВ – от това, че ще изчезне. Другите партии в момента се стремели да оцелеят, а в такава обстановка организираната престъпност се задълбочавала, направи извод Димов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4785 |18.04.2008 Показаха си мускули, сега ще преговарят . 6| 5148 |17.04.2008 СДС иска импийчмънт на Първанов . 3| 4788 |17.04.2008 Кабинетът предлага специални пенсии за Наум Шопов и Контстантин Павлов . 6| 4901 |17.04.2008 Партия "Атака" стана на 3 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads