Реклама / Ads
0| 4806 |04.02.2008 НОВИНИ

МС освободи шефа на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура"

.
На мястото на Веселин Георгиев ще бъде назначен Милош Поцков, дългогодишен главен секретар на Изпълнителна агенция "Пътища", който се смята за един от най-добрите експерти.
 

От Министерството на финансите съобщиха, че Георгиев е подал молба за освобождаването му длъжността на 1 февруари т.г. Като мотив за оставката си той посочва "създалата се след 3 януари т.г. ситуация" в пътния фонд.

Поцков е роден на 14.05.1945 г. и е завършил Магистърска степен по специалност "Пътно строителство" във Висшия инженерно-строителен институт в София. Милош Поцков на два пъти е бил изпълняващ длъжността изпълнителен директор на Агенция "Пътища", като преди това е заемал длъжността Началник на отдел в Агенцията. Професионалната му кариера започва в дружеството "Пътпроект" ЕООД.

От 2000 г. е член на редакционната колегия на списание "Пътища".

img_1334.jpg
 снимки Вяра Йовева

В средата на януари т.г. в медиите беше публикувана информация, че фирмата, която е управлявана от братът на директора на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев, е получила от фонда поръчки за 120 млн. лева. Става дума за фирма "Биндер", като един от управляващите й допреди две години е бил самият Веселин Георгиев. След като е поел държавния пост, позицията му заема неговият по-малък брат Емил Георгиев.

Справка в регистъра на обществените поръчки показва, че "Биндер" АД е между често предпочитаните изпълнители на проекти за строителство и рехабилитация на пътища.

Две седмици след разразилия се скандал на работното им място бяха задържани двама служители от пътния фонд заради подкуп. Любомир Лилов и Иван Владимиров бяха арестувани с 25 000 лева, като общо са искали 50 000 лева. Сигналът бе подаден от архитект Георги Янев. Парите са за земя до магистрала "Хемус", която е трябвало да бъдат прекатегоризирана, за да може да строи върху нея. Лилов е директор на Дирекция "Усвояване на средства от ЕС", а Владимиров - началник отдел "Подготовка, търгове и договаряне". Заради корупционните скандали в пътния фонд от ЕК временно спряха средствата от еврофондовете за България за пътна инфраструктура до изясняване на случая. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4868 |04.02.2008 Дете в детска градина? Мисия невъзможна! . 2| 4592 |04.02.2008 ЕК не изненадва с доклада си никого у нас . 3| 6006 |03.02.2008 Сърбия поема към Европа? . 7| 6081 |03.02.2008 Лидия Шулева става лидер на най-новата партия „Българска нова демокрация”?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads