Реклама / Ads
0| 3497 |21.03.2022 НОВИНИ

В отчаян опит да спаси спецправосъдието: Гешев предизвика Йорданова и Иванов на дебат

.
Надежда Йорданова, Христо Иванов, Иван Гешев
В пореден отчаян опит да спаси специализираното правосъдие, главният прокурор Иван Гешев предизвика на дебат правосъдни министър Надежда Йорданова и председателя на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов.
 

Гешев е изпратил писма до двамата, с които ги кани на публичен дебат по изготвения от Министерството на правосъдието и внесен за обсъждане законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, с който се предлага закриване на специализираното правосъдие, съобщават от Прокуратурата.

 

В писмото за N-ти път се потвърждава, че Прокуратурата изцяло подкрепя идеята за необходимост от съдебна реформа с цел оптимизиране на наказателния процес и гарантиране върховенството на закона, но „за съжаление съкратените срокове на общественото обсъждане не позволиха да се развие желаният от магистратите дебат“, се казва още в прессъобщението.

 

Главният прокурор посочва, че предвид показаната лична ангажираност и отговорност на поканените, провеждането на професионален диалог пред медиите в широк формат по важен за обществото въпрос, какъвто е закриването на специализираното правосъдие, винаги е от значение за вземането на най-полезното решение.

 

„Предвид общите ни приоритети за откритост, прозрачност и отчетност, споделям убеждението, че провеждането на публичен дебат би предоставил на българските граждани възможността да се запознаят, както с Вашите, така и с моите юридически аргументи не само по посочената тема, но и по отношение на теми, касаещи начините за постигане на високо чувство на справедливост у българските граждани“, отбелязва в поканата си главният прокурор.

 

Иван Гешев е готов да участва в публичния дебат в удобно за Надежда Йорданова и Христо Иванов време в сградата на Народното събрание или в Министерски съвет, с изключение на всеки четвъртък от работната седмица предвид провеждането на заседание на ВСС по искане на министъра на правосъдието.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3419 |21.03.2022 Дунчев: Кадровите промени в горите са с с цел инсталирането на функционери с нулев лесовъдски опит . 0| 3267 |21.03.2022 Украински депутат: Русия се опитва да умори Мариупол от глад . 0| 4266 |20.03.2022 Елена Поптодорова: Украйна се превърна в ядрен опитен полигон за Русия . 0| 3307 |18.03.2022 МВнР: В РСМ се правят опити за умишлена злоупотреба с трагичните събития в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads