Реклама / Ads
16| 13349 |21.08.2020 НОВИНИ

Отец Дионисий: Какво пренасят с дипломатическата поща служителите на немското посолство?

.
Отец Дионисий
„Онази компания в Европа, която наблюдава процесите, да отговори на няколко въпроса. Вярно ли е, че служители на немското посолство в София твърде зачестено са започнали да пътуват от София за Берлин с дипломатическа поща, в която никой не знае какво се пренася? Обслужват ли онези служители на посолството някогашните ангажименти, които може би тук създаваната партия ГЕРБ е поела към фондациите "Ханс Зайдел" и "Фридрих Науман", а пък бих казал и към онази фондация, която не я споменават, но аз мисля, че също има отношение към създаването на ГЕРБ - "Конрад Аденауер.”
 

 Това попита отец Дионисий, който активно участва в антиправителствените протести, от ефира на тв "Евроком".

 

"Докога посолствата на Франция и САЩ, които бяха активни по време на протестите през 1997 и 2013, ще се правят, че у нас има само красива природа, която обаче бива унищожавана с тяхно съгласие?“, запита още отецът.


"Протестите показват чудо, за което не съм предполагал, че ще се случи. Трябва да кажем „баста“ на онова, което вече 30 години се случва в нашата страна", коментира още той.

 

„Всичко, което не е част от този политико-олигархичен модел за последните 75 години, няма как да не обедини всички. Няма значение кой е с една или друга цветова принадлежност – всички трябва да бъдем единни, за да продължи по някакъв начин нашето отечество да съществува“, убеден е свещеникът.


Той коментира и позицията на пловдивския митрополит Николай, който защити премиера Бойко Борисов.

 

„Да се каже за последните 11 години, че са най-светли – това означава или че някой е сложил розови очила, или че няма никаква нужда от народ, а за църквата това е престъпление да го произнесе“, каза архимадритът.


По думите му премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев са символ на задкулисието.

 

„По-добре е Борисов да излезе с достойнство при протестриращите и да каже: моля ви за прошка и дайте ми възможност някъде там да се кая, без дори да ме виждате. Човек с поведението на Борисов, с тази жлъч и това тропане по масата, като че ли той е роден специално за властта. Премиерът не въплащава българския гений, въпреки, че много от лошите му черти може да ги наблюдаваме само в неговото поведение“, каза още отец Дионисий.


Той е сигурен, че протестът ще завърши с оставките на Гешев и Борисов.

„Доброто ще победи злото“, категоричен е той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5138 |20.08.2020 Нинова: Съдбата на БСП ще се решава само и единствено от членовете на партията. Каквото обещах - го направих . 6| 6052 |19.08.2020 Албена Белянова: Моля да се поинтересувате какво не направиха властимащите по проблема с насилието над жени . 38| 24944 |18.08.2020 Анна Заркова: Не искам да се хваля, но разбрах г-жа Захариева какво се измъчи да обясни . 41| 6715 |16.08.2020 Димитър Манолов, КТ ”Подкрепа”: Ако някой иска да съм на протеста, да каже какво ми предлага, когато седне в мекото кресло

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads