Реклама / Ads
0| 5094 |05.12.2018 НОВИНИ

ГДБОП откри боен арсенал в София, предназначението му - тероризъм

.
Картечници, автомати „Калашников” и огромно количество боеприпаси бяха открити при спецакция на ГДБОП в столицата. Арсеналът е бил намерен в гараж близо до парк „Гео Милев”.
 

Междувременно, в казанлъшкото село Хаджи Димово и в Габарево петима бяха задържани заради друга голяма незаконна оръжейна пратка и изработка на фалшиви документи.

 

Според антимафиотите единственото възможно предназначение на оръжията е тероризъм.

 

В София

 

Стар познайник на полицията е притежателят на незаконния оръжеен склад в подземен гараж в столицата. Ивайло Попов беше осъден на първа инстанция на 3 г. затвор, след като пред 2016 г. беше спряна контрабандна пратка с 50 картечни пистолета „Узи”.

 

Този път обаче ударът на антимафиотите е още по-впечатляващ – 65 автомата „Калашников”, 37 „Скорпион”, 43 пистолета, 2 сандъка със запалки за гранати, 487 цеви, 2 пушки помпи, 14 дръжки със спусък за РПГ и 50 000 патрона. Намерени са и 8 кг черен барут.

 

„Лицето е с прехвърлени фирми на негови роднини и няма нищо общо с търговията с оръжие”, отбеляза началникът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, цитира bTV.

 

В Казанлъшко

 

Друга мащабна акция по противодействие на незаконната търговия с оръжие е била проведена вчера в Казанлъшко. Там са намерени 17 автомата „Калашников” и 15 пистолета, като всички оръжия са били със заглушители.

 

Сред задържаните петима има иранци и българи, като един от арестуваните е бил „свързващо звено” с друга група, която държала печатница за фалшиви документи. Там пък са били открити неистински израелски, унгарски и италиански лични документи, канадски визи, документи на арабски език и на фарси и т.н.

 

Според антимафиотите към момента е категорично доказано, че оръжието е изнесено от завод „Арсенал”. „И в момента на нас не са ни ясни много неща, като например как тези оръжия излизат от завод „Арсенал”, но управителите на тази фирма би трябвало да вземат необходимите мерки, защото това криминално излизане на оръжие от това предприятие вероятно ще продължи”, посочи Спиридонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4548 |30.11.2018 ГДБОП с мащабна акция в Петрич . 11| 5149 |26.11.2018 Руски моряци откриха огън по украинската флотилия и я взеха на абордаж . 0| 3765 |21.11.2018 ГДБОП предупреждава за „Черния петък“ и предстоящите празници . 4| 3904 |20.11.2018 Откриха близо половин милион в сейф на главния секретар на ДАБЧ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads